Bozbey: Tüm kuruluşlarla deneyimlerimizi paylaşıyoruz

Nilüfer Belediyesi, deneyimlerini farklı kurum ve kuruluşlarla paylaşmaya devam ediyor. Balıkesir Karesi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, Strateji Geliştirme Müdürü Ahmet İnan, Sağlık İşleri Müdürü Ahmet Meydan ve Teftiş İşleri Müdürü Mustafa Özer, Nilüfer Belediyesi’ne inceleme ziyaretinde bulundu. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu’nun eşlik ettiği ziyarette heyet ilk olarak Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile görüştü. Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları hakkında detaylı bilgi alan heyet, ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile makamında bir araya geldi.

Nilüfer Belediyesi’ni yakından takip ettiklerini kaydeden Balıkesir Karesi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, Başkan Bozbey’den kalite çalışmaları ve sosyal projeleri hakkında bilgi aldı. Nilüfer Belediyesi’nin 2000 yılında kalite yolculuğuna başladığını söyleyen Bozbey, 2003 yılından itibaren mükemmellik modelinin uygulandığını belirtti. Nilüfer Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa stratejik plan geliştiren belediye olduğunu da kaydeden Bozbey, yıllar sonra stratejik plan uygulamalarının nüfusu 50 binin üzerinde olan belediyelere zorunlu hale getirildiğini belirtti.

Karesi Belediyesi Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı’nın, okullara yardımcı personel görevlendirilmesi ile ilgili sorusuna da cevap veren Bozbey, bu uygulamayla birlikte öğrenci, öğretmen ve velilerin üzerinden ‘büyük bir yük kalktı’ dedi. Yıl boyunca okullara destek verdiklerini de söyleyen Başkan Bozbey, “Türkiye’de yaşayan 80 milyon insanın gülümsemesi için deneyimlerimizi paylaşmaya hazırız” dedi.

Ziyaretin sonunda, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’ın ‘Duruyoruz’ tablosu hediye ettiği Karesi Belediye  Başkan Yardımcısı Müsel Sabancı da Karesi Beyliği Zırhı maketi armağan etti. Heyet, Halk Evi ve Nilüfer “Barış Meclisi”ni de gezerek incelemelerde bulundu.