Meslek lisesi öğrencilerinden Zanaattan Sanata Sergisi

Bursa Demirtaşpaşa Mesleki ve Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri Zekiye Sayar ve Gökay Yavuz’un yol göstericiliğinde cam, ayna, mermer, taş ve ahşaptan oluşturdukları çalışmaları Zanaattan Sanata isimli sergi ile okulda izlenime açtı.

‘Meslek lisesi, memleket meselesi; memleket meselesi, zanaatın sesi, zanaatın gölgesi’ mottosuyla yola çıkan öğrencilerin çalışmaları büyük beğeni topladı. Demirtaşpaşa Mesleki ve Anadolu Lisesi Sergi Salonu’nda açılan Zanaattan Sanata Sergisi’ni Nilüfer Belediyesi Özel Kalem Müdürü Pınar Yeşilçiçek de gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin çalışmalarına hayran kalan Pınar Yeşilçiçek, Nilüfer Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Demirtaşpaşa Mesleki ve Anadolu Lisesi öğrencilerini çalışmalarından dolayı kutlayan Pınar Yeşilçiçek, günün anısına hediyeler de verdi.

“Farklı bakış açıları kazandılar”
Hafta içi ders çıkışında öğrencilerle bir araya gelerek çalışmalar yaptıklarını kaydeden Matbaa Alanı Öğretmeni Zekiye Sayar “Meslek lisesi, memleket meselesi; memleket meselesi zanaatın sesi, zanaatın sesi sanatın gölgesi. Memleket meselesi eğitimden geçer. Biz de memleket meselesini meselemiz yaptık. En çok da çocukların okulu sevmeleri, kendi meslek derslerinden farklı derslerin de önemli olduğunu, mesleklerinde başarılı olabilmeleri için farklı bakış açılarına ihtiyaçları olduğunu anlatmak istedik” şeklinde konuştu.

Matbaa Alanı Öğretmeni Gökay Yavuz da mesleği ile uğraşan, ustalığı ve mahareti olan kişiler yetiştirmek istediklerini belirterek, “Öğrencilerimize yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullandırdık. Sergimiz farklı malzemeler üzerine baskı yapılabilen serigrafi baskıyı kullandık. Baskı altı malzemesi olarak da cam, ayna, mermer, taş ve ahşap kullanıldı” dedi.

Demirtaşpaşa Mesleki ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin sergisi Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi ve Halk Evi Sanat Galerisi’nde de sergilenecek. Nilüfer Belediyesi ayrıca öğrencilerin yapmayı planladıkları fotoğraf sergisi için de destek verecek.