Muhtarlardan Başkan Bozbey’e teşekkür ziyareti

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Muhtarlar Derneği Nilüfer Şube Başkanı Erol Yılmazer ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında ağırladı. Köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki sıkıntıları dile getiren Yılmazer, destek ve çalışmalarından dolayı da Başkan Bozbey’e teşekkür etti.

Yılmazer, “Türkiye’de örnek bir projeye imza atarak muhtarlarımıza verdiğiniz yardımcı personel desteğinden çok memnunuz. Kente değer katan çalışmalarınız için teşekkür ediyoruz. Bizler de mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızın memnuniyeti için belediyenin ilgili birimlerinde çalışan arkadaşlarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Mahalle Komiteleri uygulaması ile Türkiye’de mahalle ölçeğinde yerel yönetim birimi oluşturmayı amaçladıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, “Mahalle Komiteleri sayesinde vatandaşlar kendi mahallelerine yapılacak olan hizmetlerin planlamasında söz sahibi olmaya başladı. Yerel yönetimin bir parçası olarak Mahalle Komiteleri, hem mahallenin ihtiyaçlarının karşılanması hem de doğrudan demokrasi ve katılım süreçlerinin en önemli ayağını oluşturuyor. Demokrasiyi tabana yaydığımız bu uygulama, Türkiye’de diğer belediyeler tarafından örnek alınmaya başladı” diye konuştu.

Başkan Burada projesi kapsamında makamını her hafta Nilüfer’in bir mahallesine taşıdığını hatırlatan Bozbey, “Proje kapsamında merkez ve kırsalda bulunan mahallelerimize giderek sorunları yerince inceliyor, vatandaşlarımızın talep ve önerilerine kulak veriyoruz. Merkezde bulunan mahallelerimize götürdüğümüz hizmeti, Nilüfer’in en uzak mahallesine de götürmeyi hedefliyoruz. Muhtarlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan eşit mesafede destek veriyoruz. Nilüfer’i eğitim, bilim, spor kenti yapmak için elimizi taşın altına koyarak, birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Nilüferliler gülümsemeye devam edecek” şeklinde konuştu.