Bozbey’den deprem komisyonu önerisi

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkan Bozbey’i makamında ziyaret etti. Başkan Bozbey görüşmede Bursa’daki deprem riskine dikkat çekti. Bursa’da olası bir depreme yönelik herhangi bir etkin önlem alınmadığının altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu konuda Nilüfer Belediyesi, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası ile birlikte komisyon kurulması önerisinde bulundu. Kurum olarak yıllardır deprem üzerine çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Bozbey, “Deprem istasyonları bunlardan bir tanesi. Deprem istasyonlarımızın verileri Nilüfer Belediyesi’nin web sayfasından online olarak takip edilebiliyor. Marmara Denizi, deprem bakımından büyük bir tehlike arz ediyor. MTA’nın da yıllar önce yapmış olduğu çalışma bölgemizde aktif ve pasif fayların var olduğunu gösteriyor. Bu faylar üzerine ne yazık ki imar planları ve inşaatlar yapıyoruz. Aktif fayların yerleriyle ilgili  bir çalışma başlatarak, elde edilecek olan verileri vatandaşlarımızla paylaşabiliriz. Örnek bir çalışmayla aktif faylar hangi bölgeye düşüyorsa, oralardaki parselleri yer değiştirebiliriz. Aksi takdirde önümüzdeki yıllarda fay üzerinde bir kırılma olduğunda herkes sıkıntıya düşer. 1855 depreminin geçtiği güzergahtaki tahribatın yerini, yurttaşlarımızla paylaşarak deprem bilincini aşılayabiliriz” şeklinde konuştu.

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak da, aktif fay hatlarının bulunduğu alanların yeşil alan ve park haline getirebileceğini belirterek şube olarak mesleki anlamda gerekli desteği sağlayacaklarını söyledi.