Bozbey: Ülkenin tüm renklerine sahip çıkmalıyız

Bursa’da Muş kültürünü yaşatmak ve örf ve adetleri sürdürmek için 1997 yılında kurulan Bursa Muşlular Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MUŞ-DER) Başkanı Cihat Ozan ve yönetim kurulu üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde ziyaret etti.

Türkiye’de farklı örf ve adetlerin kültür mozaiğini oluşturduğunu söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa MUŞ-DER’in de bu mozaiğin bir parçası olduğunu kaydetti. Başkan Bozbey, “Bu ülkenin tüm renkleri bu ülkeyi güzelleştiren kavramlardır. Ülkemizin tüm renklerine sahip çıkmamız, bu zenginliğini koruyarak büyümemiz ve gelişmemiz gerekiyor. Çalışmalarımızı da bu yönde gerçekleştirmeliyiz, aksi takdirde ülkede ayrışma yaşanır” şeklinde konuştu.

Bursa ve Türkiye’nin ilk kültür zenginliği projesi olan Anadolu Arastası Projesi’ne de değinen Başkan Bozbey, “Anadolu Arastası Projemiz ile Türkiye’nin 81 ilinin yanı sıra Balkanlar’dan Kafkaslar’a tüm özgün kültürel değerleri Nilüfer’de buluşturacağız.

Proje ile ilgili olarak yaklaşık 8 ay müteahhitlerin itirazlarıyla uğraştık zaman kaybımız oldu. Ancak artık hız kazanacak. Projeyi 2018 sonunda bitirmiş oluruz” dedi.

Bursa ve Muş’un kardeş şehir olduğunu söyleyen Dernek Başkanı Cahit Ozan da dernek çalışmaları hakkında Başkan Bozbey’e bilgi verdi. Cahit Ozan, Muş ile Bursa arasında köprü görevi gördüklerini kaydetti.

Muş’ta eğitim gören çocuklara yönelik yeni bir projeyi hayata geçirmek istediklerini kaydeden Cahit Ozan, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’den destek istedi. Cihat Ozan, çocukların daha sağlıklı koşullarda eğitim görebilmesi için Bursa’dan Muş’a kırtasiye ve giyim eşyası götüreceklerini söyledi.