"12. Gece" Bursa seyircisiyle buluştu

5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde sahnelenen oyunlar arasına “12. Gece” de eklendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahneye koyduğu 12. Gece Nazım Hikmet Kültürevi’nde Bursalı tiyatroseverlerin karşısına çıktı.

William Shakespeare'in yazdığı Zeynep Avcı'nın çevirisini yaptığı, Serdar Biliş'in yönettiği

"12. Gece"ye tiyatro tutkunlarının ilgisi büyüktü. Salonu tıklım tıklım dolduran seyirciler, oyunu keyifle izledi. Canlı müziğin de yer aldığı oyun, sis efektleri, aynalar, canlı video çekimleri, projeksiyonlar, güncel ya da her dönemi çağrıştıracak kostümler eşliğinde keyifli bir modern curcuna olarak sahneliyor.

Shakespeare'in en sevilen komedilerinden biri olan 12. Gece’de Bennu Yıldırımlar,  Mana Alkoy, Pınar Aygün, Seda Fettahoğlu, Senan Kara, Berk Samur, İsmet Şahin, Erkan Sever, Doğan Şirin, Levent Oktem, Özge Özder, Kubilay Penbeklioğlu, Eylül Soğukçay, Ersin Umulu ve Tolga Yeter rol alıyor.

Seyircinin büyük ilgi gösterdiği oyunda ikiz kardeşler Viola ve Sebastian, bir gemi kazasından sonra, birbirlerini öldü sanıp ayrı düşerler. Viola, lllyria dükü Orsino'nun hizmetine girebilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzel Olivia'ya kur yapmakla görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra yastadır ve ayağına gelen herkesi geri çevirmektedir ta ki simdi erkek kılığındaki Viola'ya asık olana dek. Bu sırada, Olivia'nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio'ya şamatalı bir oyun oynayarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikâyesini iyice kızıştırır.

Bennu Yıldırımlar: Nilüfer Belediyesi çok özel bir festival düzenliyor

Nilüfer Tiyatro Festivali’ne ikinci kez  katıldığını söyleyen sanatçı Bennu Yıldırımlar, “Nilüfer Belediyesi gerçekten özel bir festival yapıyor, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i böyle bir festival düzenledikleri için kutluyorum. Umarım Nilüfer Belediyesi bu festivali yapmaktan vazgeçmez ve uzun yıllar sürdürür. Bir sürü oyuncunun buraya gelmesi ve insanların çeşitli oyunlarla buluşması çok önemli. Kültüre yapılan katkı her zaman geri dönüşü olan bir katkıdır. İnsanların tiyatro zevki ile buluşması çok önemli” diye konuştu.