Gökyüzü uçurtmalarla süslenecek

Nilüfer Belediyesi Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında her yıl düzenlenen ‘Uçurtma Şenliği’, bu yıl farklı bir anlam içerecek. 2016 yılını Yaşar Kemal’e adayan Nilüfer Belediyesi, “Yılın Yazarı Yaşar Kemal” etkinliklerine, yazarın çok sevdiği uçurtmaları da katacak. Bu yıl şenlik, uçurtmalara karşı olan sevgisiyle de bilinen Yaşar Kemal’in anısına düzenlenecek. Gölyazı’daki Zambaktepe’de 8 Mayıs Pazar Günü saat 12.00’de başlayacak şenlik öncesinde Nilüfer Kent Konseyi, çocukların katıldığı ‘Uçurtma Atölyesi’ düzenledi. Rafet Özalp eğitmenliğinde Nilüfer Kent Konseyi’nde bir araya gelen çocuklar, şenlikte uçuracakları uçurtmaları kendi elleriyle yaptı. “Delta”, “delta cony”, “sled” ve “eddy” model uçurtmaların yapıldığı atölyede çocukların mutlulukları yüzlerinden okundu.

Yaşar Kemal’in hayatında misket, uçurtma ve rüzgar gülünün ayrı bir yeri olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Her yıl düzenlediğimiz Uçurtma Şenliği’ne, bu yıl farklı bir anlam katmak istedik. Bu etkinlik belki de Yaşar Kemal’in acılar içerisinde geçen çocukluğunun hüznünü, çok sevdiği uçurtmalarla dağıtacak. Bu yıl da gelin çocuklarımızla birlikte yaptığımız uçurtmaları gökyüzüne barış, huzur ve kardeşlik dileklerimizle birlikte salalım. Sesimizi duyan herkesi şenliğimize bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

8 Mayıs Saat 12.00’de Gölyazı Zambaktepe’de başlayacak olan Uçurtma Şenliği için saat 11.00’de FSM’de bulunan Nilüfer Kent Konseyi önünden araçlar da isteyen vatandaşları ücretsiz ulaştıracak.