Uçurtmalarla Yaşar Kemal’e selam gönderdiler

Nilüfer Belediyesi’nin 2016 yılını adadığı usta yazar Yaşar Kemal’in çok sevdiği uçurtmalar gökyüzünü şenlendirdi. Nilüfer’de her yıl düzenlenen Uçurtma Şenliği, Nilüfer 15. Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında bu defa uçurtmaları çok seven Yaşar Kemal anısına gerçekleşti. Nilüfer’in tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Gölyazı Mahallesi Zambaktepe’de Nilüfer Kent Konseyi tarafından düzenlenen geleneksel Uçurtma Şenliği her yaştan uçurtma meraklısının akınına uğradı. Katılımcılar, Zambaktepe’de Rafet Özalp eğitmenliğinde düzenlenen uçurtma yapım atölyesinde yaptıkları  uçurtmaları havalandırarak gökyüzünde rengarenk bir görüntü oluşturdu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de eşi Seden Bozbey ve çocukları Meriç ile birlikte uçurtmalarını Gölyazı semalarına bırakmanın keyfini yaşadı. Müzik eşliğinde uçurtmalarını gökyüzüne bırakan aileler  ve çocukları , rüzgarı en iyi şekilde hesaplayıp, uçurtmalarını en yükseğe çıkarmak için çabaladı.

En iyi uçurtmalara ödül

Katılımcıların büyük keyif olduğu şenlikte en iyi uçurtmalar da seçildi. Jüri üyeleri, en iyileri seçmek için görsel güzellik, en yükseğe uçan ve el emeği gibi kriterler göz önünde bulundurdu. Yaklaşık 350 yarışmacının katıldığı organizasyonda birinciliği Deflin Özer, ikinciliği Buse Tansan, üçüncülüğü de Can Erkonuk’un uçurtmaları aldı. Dereceye girenlere ödüllerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi. Dereceye girenleri tebrik eden  Başkan Bozbey, aynı zamanda anneler gününün kutlandığı böylesine anlamlı günde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gölyazı’da ulaşıma düzenleme

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gölyazı’da özellikle haftasonları yoğunlaşan araç trafiğinin rahatlatılması için yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Uçurtma Şenliği’ne katılanların Gölyazı’daki  trafik yoğunluğunu bizzat yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Bozbey, “Gölyazı merkezini trafiğe kapatma kararının ne kadar doğru bir karar olduğunu bugün bir kez daha görmüş olduk. Gönlümüzden geçen, özellikle cumartesi ve pazar günleri Gölyazı merkezinde hiç araç olmaması. Çünkü altyapı çalışmalarımız devam ediyor . Bu çalışmaların bitmesinin ardından şantiyemizde bekleyen trenimizi ve elektrikli bisikletlerimizi hemen okulun yanındaki boş alanda devreye sokacağız. İşte o zaman halkımız hem yürüyerek hem de bisikletleriyle ulaşımı sağlayabilecek. Yine isteyenler, trenimiz ile adanın etrafını gezebilecek. Tüm bunların biran önce gerçekleşmesi sizlerden biraz daha anlayış bekliyoruz” dedi.