Nilüfer Belediyesi Huzurevi 25 Mayıs’ta kapılarını açıyor

Huzurevinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan “Nilüfer Belediyesi Dayanışma ve Huzurevini Yaşatma Derneği” de ilk genel kurulunu yaptı.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla kentte yaşayan tüm kesimlere yönelik çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi, projelerine bir yenisini daha ekledi. Nilüfer Belediyesi’nin hayırsever Altınmakas ailesi işbirliğiyle kente kazandırdığı Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi, 25 Mayıs’ta düzenlenecek törenle kapılarını açacak.

5 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nde yaşlıların hayatını kolaylaştıracak her türlü düzenleme yer alıyor. 58’i tek kişilik, 20’si çift kişilik, 4’ü aile olmak üzere toplam 82 oda kapasitesine sahip, 106 yataklı, huzurevinde tüm detaylar düşünüldü. Modern donanımlı mutfak, yemek salonu, hobi odaları, yaz ve kış bahçesi, kadın-erkek mescidi, idari bölümler, revir ve doktor odası, sığınak ve otopark gibi birimler ihtiyacı karşılayacak kapasitede. Huzurevi’nin özel bakım bölümündeki 6 odanın içinde, yürümekte güçlük çeken yaşlıların ihtiyaçlarını giderebilmeleri için raylı sistem de oluşturuldu. 3 ana 3 ara olmak üzere toplam 6 öğün yemek verilecek olan Huzurevi’nde hasta nakil aracı da her zaman hazır bulunacak.

Huzurevi Derneği ilk genel kurulunu yaptı

Son derece modern bir şekilde hazırlanan huzurevinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan “Nilüfer Belediyesi Dayanışma ve Huzurevini Yaşatma Derneği” de ilk genel kurulunu yaptı. Nilüfer Belediyesi Misi Kamp Karavan Restoran&Kafe Tesisleri’nde yapılan olağan genel kurulda, derneğin yönetim ve denetleme kurulu belirlendi. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’ın divan başkanlığında gerçekleşen genel kurulda Seden Bozbey dernek başkanlığına seçilirken, Hande Koç, Sezen Baştimur, Pınar Yeşilçiçek, Mete Gökalp, Bircan Uysal ve Ayşen Taştekin de Yönetim Kurulu’na seçildi.

Utku Kaynar, Tan Gündüz, Serkan Serbest ve Kurtuluş Kaymaz da derneğin Denetleme Kurulu’nda yer aldı.

Huzurevi ile ihtiyaç sahiplerine destek verecek

Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nin bakım ve onarımı ile içinde barınan yaşlıların sağlık, beslenme, dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak, onların hayata bağlanmaları için rehabilite edilmelerini sağlamak amacıyla kurulan dernek, aynı zamanda ihtiyaç sahibi yaşlı, genç, kadın, engelli ve her durumdaki kişilere de maddi ve manevi destekte bulunacak.