Başkan Bozbey'den Kriminal Polis Laboratuvarı'na ziyaret

Laboratuvarı da inceleyen Başkan Bozbey, "Yapılan çalışmaları yerinde gördüm ve gurur duydum. Vatandaşlarımız, güven içinde yaşamlarını sürdürebilirler" dedi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geçtiğimiz aylarda göreve gelen Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü Hakan Kaymak'ı ziyaret etti. Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nde gerçekleşen ziyarette, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Turgay Erdem ile Nazlı Yazgan, Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nde görev yapan Şube Müdürleri de hazır bulundu. Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü Hakan Kaymak, Nilüfer Belediye Başkanı ve beraberindeki heyete Balistik İnceleme, Belge İnceleme, Biyolojik İnceleme, İz İnceleme, Kimyasal İnceleme, Ses-Görüntü ve Data İnceleme şubelerini gezdirerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kriminal Polis Laboratuvarı'nda görev yapan personelin kente ve güvenliğine değer katan çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, "Hassasiyetle çalışan arkadaşlarımıza tüm vatandaşlarımız adına çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın güvenliği ve her olayda doğru sonuçlara ulaşmak için çok önemli görev yapıyorlar" dedi. Kriminal Polis Laboratuvarı binasının oluşumuna katkı koyduklarını söyleyen Bozbey, "Estetik bir alanda ve estetik bir binada hizmetlerinizi daha kolay ve rahat bir şekilde yapacağınıza inanıyorum. Yapılan çalışmaları yerinde gördüm ve gurur duydum. Son derece teknolojik, özel ve önemli bir yer. Vatandaşlarımız, güven içinde yaşamlarını sürdürebilirler" şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü Hakan Kaymak da, Nilüfer Belediyesi'nden ciddi destek gördüklerini ifade etti. Kaynak, “Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü olarak Bursa'nın yanı sıra Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Yalova illeri olmak üzere bölge olarak hizmet veriyoruz. Bu yıl içerisinde Kriminal Daire Başkanlığımızın büyük desteği ile Ses - Görüntü ve Data İnceleme Şubesi'ni açtık. Biyolojik İnceleme Şubemizi de haziran ayında açmayı planlıyoruz. Böylece daha önce İstanbul ve Ankara laboratuvarlarında incelenen biyolojik ve ses, görüntü, data delillerini, Bursa laboratuvarımızda inceleyerek adli sürecin hızlanmasına katkı sağlayacağız. Yaptığımız bilimsel işler ve modern binamız ile kentimize layık olmaya çalışıyoruz" dedi.