Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden Nilüfer’e inceleme

Nilüfer Belediyesi’nin insan odaklı projelerinin yanı sıra, kalite ve yönetim sistemleri ile stratejik planı da çeşitli kurum ve kuruluşlara örnek oluyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden gelen İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Çiğdem Karip, Yönetim Sistemleri uzmanı Demet Yetişkin ile Ekonomist Seda Özgün, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan ve Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Derya Özgök ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Nilüfer Belediyesi’nin birimlerini yönetim sistemleri doğrultusunda oluşturduklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, “Birimlerimizi, Stratejik Planlama, AR-GE ve Yönetim Sistemleri doğrultusunda oluşturuyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Nilüfer, hızla büyüyen bir ilçe, sürdürülebilirlik, izlenebilirlik ve ölçülebilirlik bizim için çok önemli. Stratejik planımızı oluşturarak, çalışmaları bu sayede kontrol altında tutuyoruz. EFQM Ödülü’nü yerel yönetimlerde Avrupa’da ilk alan bir belediyeyiz” dedi. Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Derya Özgök de heyete, Kalite Yönetim Sistemi ve Uygulamaları, EFQM Ödülü’nde yaşanan süreci ve çalışmaları anlattı. Heyet daha sonra İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından öneri sistemi hakkında bilgilendirildi.