Nilüfer’de plaj voleybolu heyecanı başladı

Nilüfer, uluslararası dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Nilüfer Belediyesi ile Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) işbirliğinde Bursa’da ilk kez düzenlenen 2016 Balkan Beach Tour ile plaj voleybolunun kalbi Nilüfer’de atmaya başladı.

2016 Balkan Beach Tour, 3-5 Haziran tarihleri arasında TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nun yanındaki alanda  kente kazandırılan Plaj Voleybolu Sahası’nda düzenleniyor. İki farklı sahada gerçekleştirilen plaj voleybolu turnuvasında 6 ülkeden 16 erkek 14 kadın milli voleybol takımı mücadele ediyor.

Türkiye, Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Kosova’dan milli voleybolcuların yer aldığı turnuvanın açılışını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bulgaristan’dan gelen Hak ve Özgürlük Hareketi Milletvekilleri Erdinç Hayrullah, Durhan Mustafa, Saliha Haskovo ile Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman,  Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murad ile  Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve Nilüfer Belediyesi Meclis  Üyeleriyle birlikte yaptı.

Bozbey: Plaj voleybolu artık Bursa’da

2016 Balkan Beach Tour’un ilk maçını Bulgaristan’dan gelen konuklarıyla birlikte izleyen Başkan Bozbey, plaj voleybolu heyecanını Nilüfer’e taşıdıklarını kaydetti. Bozbey, “Dünyada hızla yayılan plaj voleybolu nihayetinde Bursa’ya da gelmiş durumda. Turnuvanın Balkan Şampiyonası adı altında yapılması da bizler için ayrı bir önem taşıyor” dedi.

2016 Balkan Beach Tour’un Bursa’nın tanıtımına katkı sağladığını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 6 ülkeden 30 milli takımın sporcularını Nilüfer’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Organizasyona girişlerin ücretsiz olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “Spor kenti Nilüfer’de gerçekleştireceğimiz bu önemli organizasyona sesimizi duyan herkesi davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Karşılaşmalara büyük ilgi

Turnuvadaki ilk karşılaşma Bulgaristan ve Yunanistan milli takımlarının kıyasıya mücadelesiyle başladı. Çekişmeli geçen maçta, Bulgaristan ekibi Yunasitan Milli Takımı’nı eleyerek Ana Tablo müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Bulgaristan’ın Yunanistan’ı elediği maçın ardından Eren Uğur ve Caner Çiçekoğlu’ndan oluşan Türkiye Milli Takımı, Yunanistan Milli takımıyla mücadele etti.
Heyecanlı geçen karşılaşmalar spor tutkunlarının da büyük ilgisini topluyor.

Erkekler ve Kadınlar kategorilerinde tüm hızıyla devam eden müsabakalarda ilk gün ana tablo maçları yapıldı. Turnuvanın ikinci günü de çeyrek final mücadelelerine sahne olacak. 5 Haziran Pazar günü de 2016 Balkan Beach Tour’un şampiyonu belirlenecek.