Nilüfer Sanat Çalıştayı eserleri bu sergide

Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki sergide, Çalıştay süresince Gümüştepe Mahallesi’nde yapılan 17 eser yer alıyor.

Kültür sanat kenti Nilüfer’de, bir ilki gerçekleştiren Nilüfer Belediyesi’nin, Nazım Hikmet Kültürevi’nde açtığı Nilüfer Sanat Çalıştayı Resim Sergisi’ne sanatseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Bursa’da ilk kez düzenlenen Nilüfer Sanat Çalıştayı’na katılan Türkiye’nin değerli ressamları Ahmet Şinasi İşler, Meryem Uzunoğlu, Begüm Mütevellioğlu, Ahmet Yeşil, Sertap Yeğin, Mahir Güven, Nesrin Sağlam ve Habip Aydoğdu’nun Gümüştepe Mahallesi’nde yaptığı eserler sergilenmeye devam ediliyor.

Sergiyi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de ziyaret etti. Nilüfer Sanat Çalıştayı Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Meryem Uzunoğlu’dan bilgi alan Bozbey, eserlere hayran kaldı.  15-22 Mayıs tarihleri arasında Gümüştepe Mahallesi’ndeki Koza Evi’nde sanatçılar tarafından yapılan ve Nazım Hikmet Kültürevi’nde sergilenen eserleri inceleyen Bozbey, serginin tüm sanat severler tarafından ziyaret edilmesi gerektiğini söyledi. Bursa’da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Bozbey, Nilüfer’de kültür ve sanat anlayışına yeni bir soluk getirdiklerini kaydetti. Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’ın da bulunduğu sergide, Başkan Bozbey emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çalıştaya katılan sanatçıların, bir hafta boyunca Gümüştepe’nin doğal güzellikleri içinde yaptıkları birbirinden özel eserlerin yer aldığı sergi, 22 Temmuz tarihine kadar Nazım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.