Ertuğrul’daki okul sorununu Nilüfer Belediyesi çözecek

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Başkan Burada’ projesi kapsamında makamını bu hafta Ertuğrul Mahallesi’ne taşıdı. Bozbey, Nilüfer’in en köklü mahallelerinden biri olan 15 bin nüfuslu Ertuğrul Mahallesi’nde sorunları dinledi. Muhtar Kaya Ali Kamber ve Mahalle Komitesi Başkanı Ertuğrul Gönülsüz Başkan Bozbey’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Uğur Mumcu Bulvarı ve Gıda Toptancılar Sitesi arasında kalan petrol boru hattının üstünün yürüyüş yolu olarak planlanmasını isteyen Muhtar Kamber, böylece mahallede bu konudaki talebe yanıt verileceğini ve 500’ün  üzerinde hanenin buradan faydalanacağına dikkat çekti.

Bölgenin ilkokulu sorunu olduğuna da değinen Muhtar Kaya Ali Kamber ve Mahalle Komitesi Başkanı Ertuğrul Gönülsüz, daha önce belediye meclisinde bu konuda  plan değişikliği yapılarak ilk adımın atıldığını belirterek, Nilüfer Belediyesi’nin destek vermeye devam edeceğine  inandıklarını belirttiler.

Kamber ve Gönülsüz,  Dörtçelik Çocuk Hastanesi karşısında kalan alanda yapılması planlanan otopark, pazar alanı, masal müzesi, kütüphane ve kafeterya olmak üzere 5 katlı projenin gelecek yıl start alması için de talepte bulundular

Ertuğrul Mahallesi’nin sorunlarını yakından bildiklerini kaydeden Başkan Bozbey, petrol boru hattı üzerindeki talep için çalışma başlatacaklarını söyledi.  5 katlı projenin stratejik plan dahilinde olduğunu kaydeden Bozbey, gelecek yıl start verilmesi için çalışmaların hızlandırılabileceğini ifade etti.

Okul sorununu yakından bildiğini belirten Başkan Bozbey, bölgeye 32 derslikli okul yapılması için hayırsever desteği bulacaklarının sözünü verdi.

Başkan Bozbey gün boyu mahalle halkının taleplerine de kulak verdi ve kendisinden randevu talep edenlerle görüştü.