Bozbey Nilüferli muhtarlarla buluştu

Nilüfer’de yol, tretuvar, altyapı ve park yatırımlarına olduğu kadar sosyal ve kültürel projelere de ihtiyaç olduğunun altını çizen Bozbey, “Gelirlerimiz belli, giderimiz sınırsız. Bunun dengesini kurarak hizmetlerimizi yapma sorumluluğundayız” dedi.

“Başkan Burada” Projesi kapsamında her hafta bir mahalleye giderek muhtarlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 4 ayda bir yapılan toplantılarda da yine muhtarlarla buluşup talep ve önerilerini dinliyor.

Yılın ikinci muhtarlar toplantısı Nilüfer Belediyesi Misi Kamp Karavan Restoran & Kafe’de düzenlendi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ile Meclis Üyeleri, birim müdürleri ve muhtarların katıldığı toplantıda önce hep birlikte kahvaltı yapıldı.

Bozbey: Darbe insan yaşamına yapılmış hakarettir

Kahvaltının ardından muhtarlara seslenen Başkan Mustafa Bozbey, önce Türkiye tarihinde kara bir leke olarak kalacak 15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimine değindi.

Türkiye’nin çok zor şartlardan geçtiğini ifade eden Başkan Bozbey, “Ülkemizde 15 Temmuz’dan itibaren inanılmaz dakikalar yaşanıyor. Darbe girişiminde bulunanları lanetliyoruz. Darbe, insan ve ülke yaşamına yapılmış bir hakarettir. Kim ne amaç uğruna yaparsa yapsın, darbe en kötü demokrasiden daha kötüdür. Demokrasinin ve uzlaşma kültürünün bu ülke için büyük ihtiyaç olduğunu gördük. Darbe girişiminde bulunanların ya da ön ayak olanların tespit edilebileceği bir çağda yaşıyoruz. Hiçbir şey gizli kalmaz. Bu olaya karışanların tespit edilerek adil ve şeffaf bir şekilde yargılanmasını umuyorum. Toplumun da bunları kimin ya da kimlerin yaptığını, bu olayın arkasında kimlerin olduğunu bilme hakkı var. Çünkü darbe gerçekleşmiş olsaydı hepimiz zarar görecektik, bugün burada hiçbirimiz olmayacaktı. Amacı ne olursa olsun, tüm darbelere karşıyız. Cumhuriyet, laiklik ve demokrasi, insan olma erdemliğini en iyi tarif eden bir anlayıştır. Umarım Türkiye, muasır medeniyet seviyesine yükselmeyi hedef gösteren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri çerçevesinde yol alır. En büyük isteğimiz insanların birbirlerine farklı bakmadığı, barışın sağlandığı bir ülkede mutlu ve huzurlu yaşamaktır” şeklinde konuştu.

Bu konuda herkese sorumluluk düştüğünü dile getiren Başkan Bozbey, “Bazıları, ‘sokağa çıkanlar darbeye karşı, çıkmayanlar karşı değil’ anlayışını da gündeme getirebilir. Böyle bir şey olamaz. Ben inanıyorum ki bu toplumun yüzde 99’u darbelere karşıdır, karşı olmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Bozbey: Sorumluluk alanımızda olmayan hizmetler de talep ediliyor

Nilüfer Belediyesi’nin hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Bozbey,  “Nilüfer Belediyesi olarak vatandaşa hizmet etmeye devam ediyoruz. Bütçe programı çerçevesinde yaklaşık bütçemizi tespit etmeye çalıştık. Önümüzdeki günlerde  muhtarlarımızın da başında olduğu mahalle komitelerinden gelen delegasyonla birlikte Nilüfer Kent Konseyi’nde değerlendirmesi yapılacak. Ardından da Nilüfer Belediye Meclisi’nde bütçemizi de onaylamış olacağız” dedi.

Nilüfer’de yol, tretuvar, altyapı ve park yatırımlarına olduğu kadar sosyal ve kültürel projelere de ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Bozbey, “Bu taleplerin değerlendirilerek, bütçe maratonunun  yürütüldüğünü söylemek istiyorum. Gelirlerimiz belli, giderimiz sınırsız. Yatırım taleplerinin 550-600 milyon civarında olduğunu görüyoruz. Ancak gelire baktığımızda yılda 340-350 milyon civarında. Bunun dengesini kurmak ve sürdürülebilir hizmet anlayışıyla bu hizmetleri sürece dahil ederek yapmak sorumluluğundayız” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Nilüfer Belediyesi’nin sorumluluk alanında olmayan konularda da talepler geldiğine dikkat çeken Başkan Bozbey, “Bu yanlışı ne yazık ki çözemiyoruz. Hem yayınlarımız hem de paylaşımlarımızla Nilüferlileri bilgilendirmeye çalıştığımız halde bu anlayışı, gelen talepleri ve şikayetleri önleyemiyoruz. ‘Nilüfer Belediyesi bunu yapmak zorunda’ diyorlar. Keşke yerel yönetimlerle ilgili yasa değişse de ilçe belediyeleri vatandaşlarımızın talep ettiği her hizmeti yerine getirebilecek mahalli, teknik ve idari yapıya kavuşsa. Bunu talep ediyoruz ama böyle bir şey yok. Diğer kurumlarla iletişim kuruyoruz ancak sorumluluktan kaçmamamıza rağmen şikayet ve tenkiti de biz almış oluyoruz. Bu şikayet ve tenkitler bizleri zaman zaman üzüyor” şeklinde konuştu.

Bozbey: Halı sahası olmayan mahalle kalmayacak

‘Başkan Burada’ projesinden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Başkan Bozbey, “Ben bu konuda tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Gittiğimiz mahallelerde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Bu programın çok faydalı olduğunu gördük” dedi.

Nilüfer’de halı sahası olmayan mahalle kalmayacağını ifade eden Başkan Bozbey, “Şuan 64 mahallemizin sadece 11’inde halı sahamız yok. Halı saha için yer problemleri yaşıyoruz. Bunlarla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. 8 halı sahanın daha ihalesine çıkıldı. Daha önce ihale yapılmasına rağmen iptal edilenler var. Yer problemini çözdüğümüz alanların tamamına halı saha yapacağız. Bizim amacımız her mahallede halı saha yapmak” diye konuştu.

Çalı Mahalle Muhtarı’nın gülümseten talebi

Muhtarlar toplantısında renkli anlar da yaşandı. Toplantıda söz alan Çalı Muhtarı Mustafa Yunguş, “Mahallemize hizmet istiyorum” ifadesini kullanınca Başkan Bozbey de ‘Nasıl bir proje istiyorsun?’ diye sordu. Muhtar Yunguş da “Çalı’ya uzay istasyonu yapılmasını istiyorum” cevabını vererek toplantıya katılanları gülümsetti.