Nilüfer’in kütüphanelerinde bu yaz rüzgar gülleri açtı

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri tarafından 6 yıldır gerçekleştirilen “Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz” projesi sona erdi. Çocukların ebeveynleriyle birlikte katıldığı etkinliklerde bilmeceler, boyamalar, masallar ve dev kitaplardan hikâyelerle serinleyen minikler, bir yandan kütüphane üyesi olurken diğer yandan armağan kitaplar ve yeni kütüphane arkadaşları edindiler. Psikolog Özden Karan buluşmalara konuk olurken, ebeveynlerin çocukları ve kendileriyle ilgili merak ettikleri soruları yanıtlandı.

Yaratıcı okuma atölyesinde Türkiye’nin en iyi isimlerden biri olan Çiğdem Odabaşı, çocukları keyifli yolculuklara çıkardı. Anneler ve çocukları Nazan Tacer’le yaratıcılığı ve el becerisini geliştirerek eğlenceli origamiler yaptılar. 6 oturumda gerçekleştirilen buluşmaların ardından çocuklara Barışla Gülümseyen Ülkeler, Barış Güzel Şey, Dokuz Korkusuz Kafadar ve Oyuncaklar-Nazan Tacer’in Origami kitabı,  ebeveynlere Şermin Çarkacı'nın Oyuncu Anne kitabı armağan edildi.

Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz projesinin 2016 yılı buluşmalarına 93 ebeveyn ve 155 çocuk katıldı. Daha önce kütüphaneye hiç gitmemiş 30 çocuk, proje sonunda kütüphane üyesi olurken, 22 çocuk da ilk kez kitap sahibi oldu.

Ebeveynler ve çocuklar keyifli anlar yaşadı

Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz 2016 Şenliği Çamlıca Mahallesi’nde bulunan ve Yılın Yazarı Yaşar Kemal’in adının verildiği ormanda gerçekleşti. Ebeveynleri ile şenliğe katılan çocuklar orf ve dramayla eğlenirken, Berrin Çopur ve orkestrası eşliğinde seslendirilen şarkılarla coştular. Yaşar Kemal’in hayatı boyunca çok sevdiği, barışın ve kardeşliğin simgesi olarak gördüğü rüzgar gülleri de şenlikte çocuklara dağıtıldı.

Yaşar Kemal’in adı Nilüfer’de sonsuza dek yaşayacak

Projeye katılan ebeveyn ve çocukları kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkçenin en büyük isimlerinden Yaşar Kemal’in adını, Nilüfer’de sonsuza dek yaşatacaklarını da vurguladı. Usta yazarın hayatı ve verdiği mücadelelerden de kesitler sunan Başkan Bozbey, “Yaşamı boyunca çocukluğundan kopmayan, bilyeleriyle, rüzgar gülüyle ve uçurtmasıyla çocuk ruhunu koruyan Yaşar Kemal, aynı zamanda barış ve kardeşliğin bu topraklarda kalıcı olmasının da mücadelesini vermişti. Bu orman, Yaşar Kemal’in ölümsüz adını Nilüfer'de doğa sevgisiyle bütünleyecek. Çocukluğunu kütüphanelerde geçiren Yaşar Kemal’in adını verdiğimiz bu ormanda sizleri buluşturmak ve bu şenlikte sizin bu büyük yazarla, dünyanın en önemli yazarlarından biriyle tanışmanız o nedenle çok anlamlı. Yaşar Kemal’in her gittiği yere götürdüğü bir rüzgar gülü vardı. Kim bilir belki de bu rüzgar gülünde çocukluğunun yanı sıra bir arada barış ve kardeşlik içinde yaşayabilmeyi, kimseyi ötekileştirmemeyi farklılıkların birlikte sergilediği güzelliği buluyordu. Siz de bu rüzgar güllerinde sevgiyi görün, barışı görün, kardeşliği görün” dedi.

6 yıldır düzenlenen “Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz” etkinliklerinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Mustafa Bozbey, katkıda bulunan muhtar ve derneklerin temsilcilerine teşekkür belgesi verdi. Şenliğin sonunda Başkan Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Bukle Erman ile idari müdürler, çocuklar ve ebeveynlere katılım belgelerini dağıttı.