Bozbey Barış Meclisi’nde dert dinledi

Nilüfer sakinlerinin sorunlarına çözüm bulmak, önerilerini dinlemek amacıyla Halk Günü düzenleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer ‘Barış Meclisi’nde halkla buluştu. Nilüferlilerin talep, istek ve önerilerini yakından takip etmek için kendisinden randevu talep yaklaşık 100 vatandaşı Nilüfer Barış Meclisi’nde ağırlayan Bozbey, sorunları toplantıya katılan ilgili müdürlere iletirken, bazı kurumlarla da telefon görüşmeleri yaparak çözüm noktasında girişimlerde bulundu.

Nilüfer’in yılda ortalama 25 bin göç alan ve sürekli gelişen bir kent olduğuna dikkati çeken Başkan Bozbey, “400 bin nüfuslu Nilüfer’de beklentilere cevap verebilmek adına durmaksızın çalışıyoruz. 2009 yılında Mahalle Komiteleri sistemini hayata geçirdik. Bugün hemen her mahallede komiteler oluştu. Mahallenizle ilgili sorun ve taleplerinizi Mahalle Komitelerinize iletirseniz mutlaka bize ulaşacaktır” dedi.

Hayvan severlerden büyük övgü

Asfalt, park, imar gibi birçok konuda sorunlara da kulak veren Bozbey’e vatandaşlardan sık sık teşekkür ve tebrik de geldi. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Filiz Ayhan da Başkan Bozbey’i halk gününde ziyaret etti. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün sokak hayvanları ve tedavi-bakım hizmetlerinde Türkiye’ye örnek çalışmalar yaptığını kaydeden Ayhan, “Nilüfer Belediyesi sokak hayvanları konusunda duyarlı çalışmalar yapan ender kurumlardan bir tanesi. Kırık ameliyatı konusunda şu anda Türkiye’de cerrahi müdahale yapan tek kurum. Bursa’daki diğer ilçelerdeki hayvan severler ve hayvan sahipleri bu uygulamalardan yararlanmak istiyor. Elbette her belediye kendi bölgesinden sorumlu. Nilüfer Belediyesi de önce kendi ilçesindeki hayvanlardan sorumlu. Sizi ve ekip arkadaşlarınızı duyarlı çalışmalarınızdan dolayı hayvan severler adına kutluyorum” dedi.

2003 yılında Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ni hayata geçirerek hizmet anlamında Türkiye’de ilke imza attıklarını kaydeden Başkan Bozbey, “Sadece sahipsiz havyalara yönelik değil, tedavi ve otelcilik hizmetiyle de bu alanda fark yarattık. Şu anda artan nüfus ve Bursa genelinde gelen taleplerden dolayı yoğunluk yaşıyoruz. Daha büyük tesis yapmak için ilgili kurumlara defalarca girişimde bulunduk ama sonuç alamadık. Sahiplendirme, kısırlaştırma, aşı, beslenme odakları gibi birçok çalışma yaparak can dostlarımızın yanında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz” diye konuştu. Görüşmeler sırasında Gümüşhane Kürtün ve Köyleri Derneği Başkanı Ali Karakuş ile Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Vacid Ağaoğlu da Başkan Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi. Başkan Bozbey’i ziyaret edenler arasında Kızılcıklı Mahallesi çocukları da vardı. Kızılcıklı Mahallesi’nde kendilerine yeni bir oyun alanı yapılması talebinde bulunan çocuklara Başkan Bozbey, talebin değerlendirileceğini söyledi.