Kadınların güç birliğine Nilüfer desteği

Nilüfer Belediyesi’nin yaşama geçirdiği Dernekler Yerleşkesi’nde faaliyetlerini sürdüren Bursa Kadın Ekonomi Platformu Derneği çalışmalarına hızlı başladı.
Farklı mesleklerden, farklı kadın derneklerine üye 17 kadının bir araya gelmesi ile kurulan Bursa Kadın Ekonomi Platformu Derneği’nin hedef kitlesi ise Bursa’daki kadın dayanışma kalkındırma ve kültür dernekleri.

Sanayicisinden, hukukçusuna, marka patent uzmanından, ithalat-ihracat uzmanına pek çok farklı alanda uzmanlaşmış kadınların oluşturduğu Bursa Kadın Ekonomi Platformu Derneği’nin amacı, üreten kadın derneklerini destekleyerek onların ülkeye ve dünyaya açılması.

Bursa Kadın Ekonomi Platformu Derneği Başkanı Hayal Aydede, ziyaretleri sırasında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e “Özellikle kırsalda kalkınma amacıyla yola çıkan kadınlarımızın ekonomiye dahil olabilmesi için kendimizi onlara karşı borçlu hissettik” dedi.

10 tane kadın derneği ile temasa geçtiklerini belirten Aydede, köy kadınlarının ürettiği ürünleri ülke geneline ve dünyaya pazarlamak için proje çalışmalarına çoktan başladıklarını, kırsalda yapılanan kadın derneklerine ürün ve marka geliştirme, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunacaklarını söyledi. Bursa Kadın Ekonomi Platformu Derneği’ne destek vermeye devam edeceğini belirten Bozbey, “Bursa kamuoyunun ve yetkililerin de konuya gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum” dedi.