MUŞ İLDER Taziye ve Kültürevi törenle açıldı

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini sürdüren Nilüfer Belediyesi, hemşeri derneklerine destek olmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi ve MUŞ İLDER işbirliğiyle hayata geçirilen taziye ve kültürevi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Esentepe Mahallesi’nde bulunan MUŞ İLDER Taziye ve Kültürevi’nin açılışına Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, MUŞ İLDER Başkanı Ali Özcan, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Taziyelerin yanı sıra sosyal ve kültürel aktiviteler, konferanslar ile kadınlara yönelik çeşitli etkinliklerin de yapılacağı MUŞ İLDER Taziye ve Kültürevi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu’nun da yer aldığı  protokolün kurdeleyi kesmesiyle hizmete açıldı.

Emiroğlu: Derneklere desteğimiz devam edecek

Açılışta konuşan Nilüfer Belediyesi Bakan Vekili Fırat Emiroğlu, “Biz Nilüfer Belediyesi olarak, birlik-beraberliğin, dayanışmanın kimseyi ötekileştirmeden hizmet üretmenin toplumsal barışın sağlanmasında kilit noktalar olduğuna inanıyoruz” dedi. Birlik, beraberlik, dayanışma denildiğinde ilk akla gelen kurumların dernekler olduğuna dikkat çeken Emiroğlu, “Dayanışma kenti Nilüfer’de, en önemli işbirliklerimizi, dernekler ve sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştiriyoruz. Çünkü demokrasinin yerelden yeşertilmesi çabamızda, bu kurumların vazgeçilmez bir yeri olduğunu da biliyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak, ikincisini Karaman’da çok yakında açacağımız Dernekler Yerleşkelerimizle,  hemşehri derneklerinin de üyesi oldukları, bir barış ve kardeşlik projesi olan Anadolu Arastası Projemizle ve pek çok çalışmamızla dernekleri destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey adına saygıyla selamlıyor, gerçekleştirdiğimiz işbirliğiyle Nilüfer’e kazandırdığımız bu hizmetin kentimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu da taziye ve kültürevinin büyük emekler harcanarak yapıldığını söyledi. Kayaoğlu, “Bu derneğin çalışmalarını ismine uygun olarak yapmasını ümit ediyorum. Taziye ve kültürevinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Bursa’da yaşayan hemşehrilerini bir araya getirmeyi ve var olan sorunların çözümüne katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten MUŞ İLDER Başkanı Ali Özcan da, “Kurulduğumuz günden bu yana sorunun değil, çözümün bir parçası olduk. Bu çözüm anlayışıyla gerçekleşen tüm etkinliklerimizde her zaman bizim yanımızda olan dostlarımıza teşekkür ediyorum. Dernek etkinliklerimizde en çok önem verdiğimiz alan çocuklar ve gençler oldu. MUŞ İLDER Taziye ve Kültürevi’nin bu aşamaya gelmesi kolay olmadı. Bu zorlu yolda bizlere her zaman destek olan Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey’e ve Nilüfer Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.