Başkan Burada Karavanı Nilüfer’in 64 mahallesini gezdi

Projeyi sürekli hale getireceklerini söyleyen Bozbey, “Vatandaşlarımızla birlikte her şeyi yerinde görmek, tespit etmek ve çözüm bulmak en doğrusu” dedi. ‘4x4 başkanlık 7/24 hizmet’ anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu kapsamda 2015 yılı Mart ayında hayata geçirdiği ‘Başkan Burada’ projesiyle halkın yanında oldu.

Bozbey, proje kapsamında ilgili müdür ve başkan yardımcılarıyla birlikte Nilüfer’in 64 mahallesine giderek hem sorunları yerinde inceledi hem de halkın talep ve önerilerini dinledi. Kendisiyle görüşmek için randevu talep eden vatandaşları da Başkan Burada Karavanı’nda kabul eden Başkan Mustafa Bozbey, birebir ve gruplar halinde olmak üzere yaklaşık 3 bin 500 kişiyle görüşme gerçekleştirdi.

BOZBEY: EKSİKLİKLERİ YERİNDE GÖRDÜM

Proje sayesinde eksiklikleri yerinde görerek giderme şansı bulduklarını belirten Bozbey, “Bu kentte biz bugün varız yarın olmayabiliriz. Vatandaşlarımızla birlikte her şeyi yerinde görmek, tespit etmek ve çözüm bulmak en doğrusu. Katılımcılık, demokrasi, özgürlük, şeffaflık diyoruz. Bu kavramları sadece belediye binalarında değil, alanlarda gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.

PROJE DEVAM EDECEK

Mahalle muhtarları ve halkla yaptığı görüşmelerde genel olarak ulaşım sıkıntısının öne çıktığını ifade eden Bozbey, “Vatandaşlarımız bir yerden bir yere ulaşamıyor. Bu sorun kent ve kırsal olmak üzere tüm mahallelerimiz için geçerli. Bugün, projemizin son mahallesi olan 30 Ağustos Zafer Mahallemizdeyiz. Bundan sonra başa dönerek tüm mahallelere tekrar gideceğiz. Böylece, bize iletilen sorun ve taleplerin hangilerinin gerçekleştiğini, gerçekleşmeyenlerin de sebeplerini vatandaşlarımıza aktarmış olacağız. Bu projeyi sürekli hale getireceğiz. Amacımız, 4x4 başkanlık, 7/24 hizmet. Yani haftanın 4 günü, 4 saat belediyede, kalan zamanlarda da halkın içinde, halka sorarak, projeleri halkla beraber uygulamak. Her haftanın 5. gününde de makamımızı kentimizin bir mahallesine taşımak. Bunun yanında, vatandaşlarımıza 7/24 hizmet vermek. Gülümseyin Nilüfer’desiniz” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERLE YERLİ MALI HAFTASI’NI KUTLADI

2015 yılı Mart ayında Atlas Mahallesi’yle başlayan projede Başkan Mustafa Bozbey’in son durağı, 30 Ağustos Zafer Mahallesi oldu. 30 Ağustos Zafer Mahallesi’nde Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret eden Bozbey, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin Yerli Malı Haftası etkinliğine katılan Başkan Bozbey, yerli malının önemine değindi. Başkan Mustafa Bozbey, daha sonra 30 Ağustos Zafer Mahallesi Muhtarı Yılmaz Arslantaş ile Başkan Burada Karavanı’nda görüştü. Yapılan hizmet ve çalışmalardan son derece memnun olduğunu dile getiren Muhtar Arslantaş, emeği geçen herkese teşekkür etti. Ulaşım ve sokak aydınlatması sorunu yaşadıklarını dile getiren Arslantaş, okul ve camideki eksikliklerin giderilmesi için de Başkan Bozbey’den talepte bulundu.

Hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydeden Başkan Bozbey de, sorumluluk alanı dışında olan sıkıntıları ilgili kurumlara ileterek takipçisi olacaklarını belirtti.