Bozbey: Esnaf tüm yöneticiler tarafından desteklenmelidir

Nilüfer Belediyesi tarafından yer tahsisi ve çevre düzenlemesi yapılan Sınırlı Sorumlu Nilüfer İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, kooperatiflerin önemi ve kurum olarak verdikleri değere vurgu yaptı.

Bozbey: Kooperatifleri desteklemeye devam edeceğiz

Kooperatiflerin, insanların bireysel olarak maddi ve manevi güçlerini birleştirerek oluşturdukları sağlam ve kuvvetli bir dayanışma aracı olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Kooperatifler, kişilerin tek başına altından kalkamayacakları işleri gerçekleştiren, mükemmel bir dayanışma kurumudur. Dayanışmayı artıran ve sosyal ilişkileri pekiştiren bu kurumlara sahip çıkmak zorundayız. Bir ülkede esnaf orta direktir. Esnaf ortadan kalkarsa her şey darmadağındır. Avrupa’da esnafın güçlü olduğu ülkelerde demokrasi hâkim olmuştur.

Özgürlükler vardır ve para bir yerde değil, ortada toplanmıştır. Onun için biz Nilüfer Belediyesi olarak esnafı çok önemsiyoruz. Esnafın güçlü olması demek ekonomik anlamda güçlü olmak demektir. Böylece barış ortamı da sağlanmış olur. Esnafı genel yerel tüm yöneticiler desteklemelidir ki,  ülkede sosyal kültürel yaşam sağlıklı devam etsin. Biz kurum olarak kooperatiflerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Nilüfer Belediyesi olarak kooperatif gerçeğine inandıklarını ve güçlenerek gelişmenin olanaklarını oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Bozbey, Türkiye’de ilk kez Enerji Kooperatifi kurduklarını da sözlerine ekledi. Törende konuşan Sınırlı Sorumlu Nilüfer İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Vekili Ali Erken de üyeleri ve Başkan Ahmet Saldız adına Bozbey ve emeği geçenlere katkılarından dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından hizmet binasının açılışı, Başkan Bozbey ve davetliler tarafından yapıldı.