Peyzaj mimarlarından Bozbey’e teşekkür plaketi

Nilüfer Belediyesi 2017 yılı Ocak ayından itibaren hayata geçirdiği, inşaat ruhsat eklerinde peyzaj projesi zorunluluğu uygulaması ile nitelikli yeşil alanların oluşmasına daha fazla katkıda bulunacak.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği de yeni uygulama için Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarette TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilcisi Necla Yörüklü, Başkan Bozbey’e katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Hayata geçirilen bu proje ile Nilüfer adına bir milat oluşturdunuz. Bu uygulama nitelikli yeşil alanların oluşmasına öncülük edecektir” dedi.

“BU KARARI ALMAKTA GEÇ BİLE KALDIK”

Bu uygulamayı kent adına tüm yerel yönetimlerin hayata geçirmesi gerektiğini söyleyen Başkan Bozbey, “Bu kentler çok kolay kurulmuyor. Bu kararı almakta aslında geç kaldık diyebilirim. Artık site ve apartman bahçeleri daha yaşanabilir olmalı. Göreve geldiğimizde bizim hayalimiz dikilen ağaçların kocaman olmasıydı ama şimdi baktığımızda Bursa’da ağaç göremiyoruz. Aslında ilköğretimde çocuklara ağaç, doğa sevgisi aşılanmalı. Ağacı ve yeşili sevmeyen doğayı da sevmez. Hep beraber bu kentte yeşilin ve ağaçların çok olacağı hayaline beraber ulaşacağız. Yıllardır akademik odalarımızla ortaklaştırdığımız pek çok projemiz var. Kurum olarak kentin yararına olacak her türlü projeye de katkı koymaya hazırız” diye konuştu.

Ziyaret sırasında TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği üyeleri adına hazırlanan teşekkür mektubu da okundu.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilcisi Necla Yörüklü de, hayata geçirilen uygulama için Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan ile ilgili idari amir ve personele teşekkür plaketi verdi.