Yerel yönetimleri Nilüfer Belediyesi’nde öğrendiler

Sosyal Bilgiler dersinde yerel yönetimleri işleyen Abdurrahman Vardar İlkokulu ve İbrahim Uyar İlkokulu’ndan 4. sınıf öğrencileri, konuyu yerinde öğrendi. Öğrenciler Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ne gelerek yerel yönetimler konusunda Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner’den bilgi aldı.

Nilüfer ‘Barış Meclisi’nde gerçekleşen buluşmada öğrencilerin yerel yönetimlere ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Yardımcısı Bukle Erman, belediyenin işleyişi hakkında bilgi verdi. Örneklerle yerel yöneticilerin görev ve sorumluluklarını anlatan Bukle Erman, Nilüfer’de çocuklara yönelik yapılan çalışmalara da değindi.

Nilüfer Kent Konseyi bünyesinde Nilüfer Çocuk Meclisi’nin bulunduğunu hatırlatan Erman, öğrencilere,  Çocuk Meclisi’ne katılarak kent yönetiminde söz sahibi olabileceklerini söyledi. Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda farklı bir etkinlik düzenlemek istediklerini söyleyen Erman, öğrencilerden bu konudaki görüş ve önerilerini Çocuk Meclisi’ne iletmelerini istedi.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman’ın sunumunun ardından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner de, müdürlük çalışmaları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Abdurrahman Vardar İlkokulu ve İbrahim Uyar İlkokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Berhan Soner ile birlikte Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni de gezerek vatandaşa hizmet veren birimleri daha yakından tanıma fırsatı buldu. Ziyarette öğrencilere, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni konu alan kitap hediye edildi.