Gülsün Bilgehan: Gazetecilik tehlikeli olmaya başladı

Nilüfer Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Sosyal Demokrasi Seminerleri” İsmet İnönü’nün torunu, CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan’ın katılımıyla devam etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldığı seminerde Bilgehan, “Yolsuzluk: Siyaset ve Basın” konulu seminer verdi. Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Bilgehan, günümüzde medyanın etkinliğinin yeniden gözden geçirildiğini söyledi. Yeni kuşakların gündeme ilgisiz kaldığını ifade eden Bilgehan, “Bugün kim hain, kim kahraman bilmiyoruz. Yeni kuşaklara tarihimizi de net anlatamıyoruz. Genç nesil gündeme ve siyasi olaylara ilgisiz ki, sandığa gitmeye bile üşenir hale gelmiş” dedi.

Toplumun haber alması konusunda, medyanın çok büyük güç olduğunu vurgulayan Bilgehan şöyle devam etti: “Demokrasilerde medya dördüncü büyük güç olarak kabul edilir. Ancak bugün ülkemizde basın özgürlüğü yok denecek hale geldi. Birçok gazeteci, haklarında iddianame bile olmadan cezaevinde. Gazetecilik her zaman zor meslek ve şimdi daha da tehlikeli olmaya başladı. Araştırmacı gazetecilerin yolsuzlukların üzerine gitmesi yönetimlerin işine gelmez. Onlar bu yolsuzlukları ortaya çıkarmazsa toplum öğrenemez. Yolsuzluk demokrasilerin en büyük sorunudur” dedi.

Gördükleri baskılar ve zorluklardan dolayı gazetecilerin sindirildiğini kaydeden Ayşe Gülsün Bilgehan, “Gazeteciler susturulmaya başladı ama artık sosyal medya var. Gazete ve televizyonlardan önce haberleri sosyal medyada görebiliyoruz. Ancak orada da çok fazla yalan haber var. Sosyal medya paranın gücüne göre yönlendirilebilir. Cumhuriyeti ayakta tutmak için umudumuzu yitirmeyelim. Basının önemini unutmadan, gerektiğinde tepkimizi ortaya koyalım” diye konuştu.