“Sosyal Demokrasi Seminerleri” katılımcılarına sertifika

Başkan Bozbey, “Bu belge, sosyal demokrasi alanında bilgi dağarcığınızın geliştiğini gösteriyor” diyerek katılımcılara teşekkür etti. Nilüfer Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Derneği iş birliğiyle “Sınırları Aşıp Köprüler Kuruyoruz” temasıyla gerçekleştirilen Sosyal Demokrasi Seminerleri geniş katılıma sahne oldu. Alanında uzman 12 ismin konuşmacı olarak yer aldığı seminerlerin üç ve daha fazlasına katılan vatandaşlar da sertifika almaya hak kazandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda gerçekleştirilen törende 45 katılımcı, sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkanı Atila Candır ve davetliler katıldı.

“SOSYAL DEMOKRATIN TEMELİNDE İNSAN VAR”

Törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, sosyal demokrat bir insanın, hangi ilkeleri benimsediğini bu seminerler vasıtasıyla gördüklerini söyledi. Bozbey, “Bu sertifika, sosyal demokrasi alanında bir nevi bizim bilgi dağarcığımızın ne kadar geliştiğini gösteren bir belge” dedi.

Alanında uzman kişiler ve duayen siyasetçilerin seminerlere katıldığını kaydeden Başkan Bozbey, “Bu sayede fikirleriniz gelişti. Sosyal demokrasinin insanla başladığının, tüm canlıların eşit yaşam hakkına sahip olduğunun, güvenli ve huzurlu bir yaşam sürmesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Sosyal demokrasinin temelinde insan faktörü var. Bunu anladığımız zaman bence yolun yarısını tamamlamış oluyoruz. Kalan yarısını da diğer değerlerle doldurarak iyi bir sosyal demokrat olabiliriz” dedi.

Sosyal demokrasinin geliştiği ülkelerde demokrasinin, özgürlüklerin, insan haklarının ve tüm değerlerin herkes tarafından özümsendiğini söyleyen Bozbey şöyle devam etti: “İnsana insanca değer verildiği, hukukun üstünlüğünün olduğu ülkelerde, ekonominin dahi yükselmesinin temel felsefesi, sosyal demokrasinin o ülkede eşit şekilde olmasıdır. Bu ülkede tüm kesimlerle birlikte, barış içinde, eşit yurttaşlık ilkesiyle, özgürlük, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü bağlamında mutlak şekilde huzurlu ve mutlu yaşayacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

CANDIR: BU İŞ BİRLİĞİ BİZE GÜÇ VERDİ

Derneğin yaptığı etkinliklerin en anlamlısının “Sosyal Demokrasi Seminerleri” olduğunu kaydeden Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkanı Atila Candır da şöyle konuştu: “Bu seminerleri yılda iki kez olmak üzere uzun yıllardır yapıyoruz. Bugüne kadar eğitim seminerlerimizi Ankara’da yaptık. Çok önemsediğimiz bu seminerleri ilk kez Nilüfer Belediyesi iş birliğiyle Ankara dışında gerçekleştirdik. Bu, sizlere ulaşmanın kırılma noktasıydı. Nilüfer Belediyesi ile yaptığımız bu iş birliği bize çok güç verecektir ve bu yoldaki gelişmelere kaynak olacaktır. Çok sayıda yerel yönetime ulaşabiliriz.”

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Sosyal Demokrasi Derneği Genel Başkanı Atila Candır ile birlikte katılımcılara sertifikalarını verdi. Sosyal Demokrasi Seminerleri’nde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, esk CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, eski Başbakan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın, Prof. Dr. Ahmet İnam, Prof. Dr. İlhan Tekeli, Erol Tuncel, Ali Topuz, Doç. Dr. Mustafa Şen, CHP Ankara Milletvekili A. Gülsüm Bilgehan ile eski CHP Bursa Milletvekili Yahya Şimşek, Prof. Dr. Örsan K. Öymen konuşmacı olarak yer almıştı.