Bozbey: Mutlu bir yaşam için herkes kitap okumalı

Bursa 12. TÜYAP Kitap Fuarı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldığı törenle açıldı. Protokol üyeleri ile birlikte kurdele kesen Bozbey fuarda açılan stantları gezdi. Başkan Bozbey daha sonra Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan stantları da ziyaret etti. Nilüfer Belediyesi’nin yayınlarını inceleyen Bozbey, okurlarla da sohbet etti.

Herkesi düzenli olarak kitap okumaya davet eden Mustafa Bozbey, genç kuşakların kitap okumasının önemine vurgu yaptı. Bozbey, “Kitabın okunabilirliği ve kitaba erişimi sağlamak gerekiyor. Özellikle eğiticilerimize, anne-babalara ve öğretmenlerimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Çocuklarımızın beyinlerinin daha aydın, mutlu ve beynin gıdasının daha fazla alınabilmesi için mutlaka kitap okumalarını sağlamalıyız. Çocuklarımıza aslında her yaştan insanın, yani 81 milyonun kitap okuması lazım ki o zaman geleceğe güvenle bakan bir toplum olalım” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi, TÜYAP 16. Kitap Fuarı kapsamında çeşitli etkinlikler de düzenliyor. Yazar Deniz Kavukçuoğlu’nun moderatörlüğünde Boğaziçi Üniversitesi Arşiv ve Dökümantosyon Merkezi Koordinatörü Cengiz Kırlı ile Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç’ın katılımıyla Nilüfer Belediyesi Edebiyat Müzesi konulu söyleşi düzenlendi. 19 Mart Pazartesi günü Gümüştepe (Misi) Mahallesi’nde açılışı yapılacak olan Nilüfer Belediyesi Edebiyat Müzesi konulu söyleşide yazar Deniz Kavukçuoğlu, dünya genelinde açılmış olan edebiyat müzelerinden örnekler vererek Türkiye’de özel edebiyat müzelerinin haricinde ilk defa kurum olarak Nilüfer Belediyesi’nin bunu gerçekleştirdiğini söyledi.

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç da Nilüfer Belediyesi Edebiyat Müzesi hakkında bilgi verdi. Özkılınç, Nilüfer Belediyesi Edebiyat Müzesi’nde 4 bine yakın orijinal belgenin sergileneceğini söyledi. Özkılınç, Cemal Süreya, Ahmet Hamdi Tanpınar ve Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi Türk edebiyatının önemli isimlerinin el yazısı çalışmaları ve eşyalarının Nilüfer Belediyesi Edebiyat Müzesi’nde sergileneceğini belirtti. Boğaziçi Üniversitesi Arşiv ve Dökümantosyon Merkezi Koordinatörü Cengiz Kırlı da Türkiye’deki özel kişisel arşivler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Nilüfer Belediyesi,  TÜYAP 16. Kitap Fuarı kapsamında 24 Mart Cumartesi günü de saat 17.00’de Hacı Tonak’ın yöneteceği ve Fehmi Enginalp, Seblâ Arın ve Elif Acar Bilgin’in konuşmacı olarak katılacağı "Bursa’yı araştırmak, Bursa’yı yazmak: Yılmaz Akkılıç Araştırmaları Ödülü" paneli düzenleyecek. Aynı gün saat 18.15’de de Nilüfer Belediyesi, Türkiye Yazarlar Sendikası ile birlikte Mustafa Köz’ün yöneteceği ve Duygu Kaykaytsın, Altan Ömer Erdoğan, Mutlucan Güvendir ve Nahit Kayabaşı’nın konuşmacı olacağı Dinmez Tarla Kuşunun Şarkısı konulu söyleşi gerçekleştirilecek.