Bozbey: Soru işaretleri oluşmasın

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde oy kullanmak için sandık başına gitti. Oyunu, eşi Seden Bozbey ile birlikte Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nda 1354 numaralı sandıkta kullanan Başkan Mustafa Bozbey, seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını diledi. Oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, vatandaşların sandığa giderek, Türkiye’nin geleceğini belirlemesi yönünde önemli bir sorumluluk aldığını ifade etti. Seçimin güvenli bir şekilde geçmesi için özellikle yöneticilerin hassasiyet göstermesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey şöyle devam etti: “Güvenli seçim konusunda duyarlı olmamız gerekiyor. 21. yüzyılda hala daha Türkiye Cumhuriyeti’nde güvenli bir seçim olması gerektiğini konuşuyorsak, bu bizim için üzerinde durmamız gereken son derece önemli bir konu diye düşünüyorum. Özellikle yöneticilerin bu konuda hassasiyet içinde olması gerekiyor. Hukukun bu konuda güvenilirliğinin artması gerekiyor.”

Seçimin güvenilirliğine inandığını ancak bugün itibariyle farklı görüşlerin, düşüncelerin ve konuların olmasıyla insanların kafasında soru işaretleri oluştuğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Bu soru işaretlerini oluşturmamalıyız. Özgür bir seçim demek, kardeşlik duygularının pekişmesi demek” diye konuştu. Güvenli bir seçimin, demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Demokrasiyi, barışı güçlendirmeli, bunun sonucunda da seçimlerde insanların özgürce oy kullanabilmelerinin önünü açmalıyız. Gelişmiş, dünyaya birlik ve beraberlik seslerini hep birlikte veren bir ülke olmalıyız” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sandık görevlilerini de ziyaret ederek kolaylıklar diledi.