Nilüfer’de caz şöleni başladı

Açılışa katılan Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, hedeflerinin kültür sanat etkinliklerini bütün Bursa halkıyla buluşturmak olduğunu belirtti. Nilüfer Belediyesi, cazın ustalarını Bursalılar ile buluşturuyor. Sanatseverlere 17 Şubat’a kadar caz keyfi yaşatacak olan Nilüfer Caz Tatili, BAOB Oditoryum’da düzenlenen kokteyl ile başladı. Caz tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği açılışa Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Turgay Erdem ve çok sayıda caz tutkunu katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Caz Tatili”’nin kültür sanat kenti Nilüfer’in sürdürülebilir çalışmalarından biri olduğuna dikkati çekti. Başkan Mustafa Bozbey, “Bugün, festivalimizin açılışını onur konuğumuz, TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ile yapıyoruz. Caz müziğinin daha geniş kitlelere ulaşması ve yaygınlaşması için çalışmalarını sürdüren TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz orkestrası Bursa’da ilk kez, bizim aracılığımızla müzikseverlerle buluşuyor. Bursa’da caz müziğin yaygınlaşması, geniş kitlelere ulaşması misyonu ile yola çıkan orkestrayı Caz Tatili’nde konuk etmek bizim için bir onurdur” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi’nin, kültür sanattaki iddiasını, ulusal ve uluslararası platformlara da taşıyarak yerelden evrensele bir duruş sergilediğine dikkat çeken Bozbey, Nilüfer’deki kültür sanat etkinliklerinin Turgay Erdem ile artarak devam edeceğini de ifade etti. Bu tür kültürel etkinliklerin bütün Bursa halkıyla buluşması gerektiğini belirten Mustafa Bozbey, “Turgay kardeşim Nilüfer’de bizim kaldığımız yerden çalışmaları devam ettirecek. Bazen bana soruyorlar ‘Büyükşehir Belediyesi’ne giderseniz kültür sanat ne olacak’ diye. Elbette devam edecek. Bu tür etkinlikleri izlemek bütün Bursa’nın hakkı. Yıldırım, Osmangazi veya diğer ilçelerde de gençler, sanatseverler var. Büyükşehir’e gidersek Bursa’nın tamamı bu tür etkinliklerle buluşma fırsatı bulacak” dedi. Gecede Başkan Mustafa Bozbey, açılışa müzikleriyle eşlik eden II-V-I Jazz Band ekibine bir teşekkür plaketi verdi.

TRT İSTANBUL RADYOSU HAFİF MÜZİK VE CAZ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ

Kokteylin ardından Nilüfer Caz Tatili’nin ilk gecesinde onur konuğu olan TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası sahne aldı. Caz tutkunlarına müzik ziyafeti sunan TRT İstanbul Radyosu Hafif Müzik ve Caz Orkestrası konser sonunda ayakta alkışlandı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Nilgün Berk Şef Serkan Özyılmaz’a çiçek vererek performanslarından dolayı orkestrayı kutladı.

CAZIN USTALARI SAHNE ALACAK

Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nde, Kenan Doğulu, Omer Avital, Kerem Görsev gibi müzik dünyasının önemli isimleri sahne alacak. 5 ayrı mekanda gerçekleşecek festivalde caz dünyasının sevilen isimleri Bursalılarla buluşacak. Caz Tatili’nde 9 konser, 2 film gösteriminin yanı sıra atölye çalışmaları da yapılacak. Dolu dolu sürecek Nilüfer Caz Tatili’nde 27 Ocak’ta Kenan Doğulu, 31 Ocak’ta Erkan Oğur Anatolian Blues, BAOB’ta müzikseverlerin karşısına çıkacak. 3 Şubat’ta Kerem Görsev Quartet ve Tufan Ünalp ile 7 Şubat’ta da Elif Çağlar, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahne alacak sanatçılar arasında. Caz müziğinin sevilen ismi Jülide Özçelik 10 Şubat’ta BAOB’ta, Çağıl Kaya 12 Şubat’ta Uğur Mumcu Sahnesi’nde müzik tutukları ile buluşacak. Nilüfer Caz Tatili’nin kapanış konserinde de bas gitar virtüözü, besteci Omer Avital, Bursalılar’ın karşısına çıkacak. 17 Şubat’ta Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sahneye çıkacak sanatçı, izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

Nilüfer Caz Tatili kapsamında film gösterimleri ve tango gösterisi de olacak. ‘Searching for Sugar Man’ filmi ve Blue Blues Band üyeleri Yavuz Çetin ile Kerem Çaplı’nın hayat hikâyesini anlatan ‘Blue’ filmi Konak Kültürevi’nde sanatseverlerle buluşacak. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki sahneye konacak tango gösterisinin ardından da müzisyen Mehmet Güreli sevenleri ile bir araya gelecek.