Başkan Erdem: Bursa turizm kimliğiyle tanıtılmalı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i makamında ziyaret etti. Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarette Bursa’nın turizmi konuşuldu. Kentte turizmi artırmaya yönelik yoğun çaba harcadıklarını belirten Saraçoğlu, yapılan çalışmalar hakkında Başkan Erdem’e bilgi verdi. Bursa’da yeni gezi rotaları oluşturduklarını ifade eden Saraçoğlu, bunların bir bölümünün Nilüfer’de olduğunu söyledi. Sağlık ve kongre turizminin gelişmesi için de çalıştıklarını vurgulayan Saraçoğlu, Bursa’nın marka şehir olması için kentte birlikteliğin olmasının önemine de değindi. Saraçoğlu, yerli ve yabancı turist sayısının artırılması yönünde Nilüfer Belediyesi ile ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Erdem: “Bursa turizm kimliğiyle öne çıkmalı”

Bursa’nın iyi bir tarih ve turizm kenti olduğunun altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, en büyük eksikliklerden birinin tanıtım olduğuna dikkat çekti. Bursa’nın doğal yapısı, tarihi dokusu, sıcak suları, yeşili ve Uludağ ile birlikte dünyada ender rastlanan kentler arasında olduğunu belirten Başkan Erdem, “Ancak maalesef dünyada ve Türkiye’de çok bilinmiyor. İstanbul’un da yakın olmasının verdiği dezavantajla günübirlik seyahat turlarıyla senelerdir Bursa’mızın tanıtılması için çalışıldı ancak kenti bir adım daha öne çıkaramadık” şeklinde konuştu.

Bursa’nın en önemli kimliğinin turizm olması gerektiğine vurgu yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu konuda herkese önemli görevler düştüğünü söyledi. Nilüfer’in çok önemli tarihi ve doğal güzelliklere sahip olduğunu ifade eden Başkan Erdem, “Bursa’nın tarihi, Nilüfer’de başlamış. Aktopraklık ile başlayan bir tarih var. Yine Gölyazı ve Misi gibi hem tarihi hem doğal yapıya sahip önemli yerlerimiz bulunuyor. Bunları iyi ve doğru bir şekilde anlatabilmemiz lazım” dedi.

Bursa’ya gelen turistlerin ortalama 1.7 gün kentte konakladığının altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu oranın çok düşük olduğuna dikkat çekti. Başkan Erdem şöyle devam etti: “Tarihi ve doğal güzellikleri olan yerleri düzenleyip hizmete açmak bizim, tanıtımını yapmak da sizin göreviniz. Bu konuda ortak çalışmalar yürütebiliriz. Kongre, fuar ve doğa turizminin gelişmesi yönünde çalışmalıyız. Biz, Bursalılara hizmet etmek için çalışmalar yapıyoruz ama bu elbette ki yeterli değil. Bu konuda önerileriniz olursa her zaman beraber hareket etmeye hazırız.”