Nilüfer Şiir Kütüphanesi, Edebiyatçılar Derneği ve Nilüfer Belediyesi arasında imzalanan protokolle arşivine büyük bir zenginlik kattı. Merkezi Ankara’da bulunan Edebiyatçılar Derneği, yıllar öncesine ait söyleşi, panel ve çeşitli etkinliklere ait video kayıt arşivini Nilüfer Şiir Kütüphanesi’ne bağışladı.

İki kurum arasında bağış öncesi bir protokol imzalandı. Yapılan bağışların önemine dikkati çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Şiir Kütüphanesi’nin arşivine güç kattığını belirtti. Başkan Bozbey, anlamlı davranışlarından dolayı dernek yöneticilerine teşekkür ederek, kütüphaneyi şiirin başkenti yapmak için gereken çabayı göstermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Edebiyatçılar Derneği Başkanı Gökhan Cengizhan, Nilüfer Belediyesi’ne kütüphanecilik anlayışından dolayı teşekkür ederek arşivlerini armağan etmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Cengizhan, yıllardır usta isimlerle yapılan söyleşi, panel ve etkinliklerle ilgili çekilen 80 adet video kaydını Nilüfer Şiir Kütüphanesi’nin dijital ortama aktararak gelecek nesillere taşıyacağından şüphelerinin olmadığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Edebiyatçılar Derneği Başkanı Gökhan Cengizhan bağış protokolüne imza attı.