Başkan Bozbey hizmet ve projelerini fuarda anlatacak

29 Mayıs’ta başlayacak ve 2 Haziran’a kadar devam edecek fuara, Türkiye’nin dört bir yanından gelecek sosyal demokrat belediyeler katılacak. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuarda hizmet ve projelerini ayrıntılarıyla anlatma fırsatı bulacak. Bozbey Nilüfer’de tamamladığı tüm çalışmalarıyla, devam eden projelerinin yanısıra; kentsel gelişim, çevre, sağlık, sosyal hizmetler, spor, çocuk ve gençlik, kültür-sanat-tarih ve e-Belediye gibi hizmetlerini geniş kesimlerle paylaşacak. Türkiye’nin her yerinden 61 sosyal demokrat belediyenin katıldığı buluşma halka açık olarak yapılacak.

Kentine Güvenen Kentler Buluşması, eğlendirici ve bilgilendirici pek çok aktiviteyle sosyal demokrat belediyeciliğin hizmet anlayışı ve vizyonunu tanıtmayı amaçlıyor. 29 Mayıs’ta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı konuşmayla başlayacak “Sosyal Demokrat Belediyeler Hizmet ve Proje Tanıtım Günleri” başlıklı buluşmada; vatandaşlar ücretsiz konser ve şenliklere katılma, ücretsiz sağlık hizmetleri ve doğal gıdalarla tanışma fırsatı bulacak.

Kendine Güvenen Kentler Buluşması

Bir belediyenin, sadece kendi öz kaynaklarına güvenerek, inanarak ve çalışarak başarılı olabileceğini göstermeyi hedefleyen “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”; bu iddiasına kanıt olarak sosyal demokrat belediyelerin başarılarını ortaya koyacak. Buluşmada sadece bu seçim döneminde yapılan hizmet ve projeler değil; sosyal demokrat belediyeciliğin geçmişte başardığı ilkler ve geleceğe aktardığı vizyon da görücüye çıkacak. Sosyal demokrat belediyeler, kentsel gelişim, çevre, sağlık, sosyal hizmetler, spor, çocuk ve gençlik, kültür-sanat-tarih ve e-Belediye hizmetleri olmak üzere 8 ana başlıkta, geçmişte yapılan çalışmaların yanı sıra, geleceğe yönelik projelerini de katılımcılarla paylaşacaklar. Etkinliğe Anadolu’dan katılacak,  yerel yönetiminin temel taşı olan 1500 muhtar da sosyal demokrat belediyelerce konuk edilecek.

Projeler Sergilenecek

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla geliştirilen “Muhteşem Projeler”in ilk defa tanıtılacağı “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”nda; tüm belediye hizmetlerine dair uygulamalı sunumlar yapılacak, katılımcıların gerçeğe çok yakın bir kent simülasyonu içinde sosyal demokrat belediyeciliği yaşaması sağlanacak.

Öncelik İnsan!

En önemli konusunu gıda güvenliği olarak belirleyen etkinlik; özellikle büyük kentlerde yaşayanların yedikleri, satın aldıkları yiyeceklerle ilgili güven sorunları yaşadığının, hormonlu, tarım zehirli ve sahte ürünlerin toplum sağlığını tehdit ettiğinin altını çizerek, bu konuya önem veren herkesi bilgilendirmeyi hedefliyor. Kentine Güvenen Kentler Buluşması ayrıca, çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için yapılacak pek çok gösteri ve uzmanlar tarafından annelere verilecek bilgilerle özellikle anne ve çocuklara da ulaşmayı amaçlıyor.