NİLSEM ilk mezunlarını verdi

2012-2013 eğitim döneminde açılan Geleceğin Liderleri, Kariyere Başlama, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanı Yetiştirme ve Aşçı Yardımcılığı eğitimlerine katılan toplam 68 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.

Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uluslararası Rotary Bölge Federasyonu Proje Koordinatörü İsmail Rodoplu, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

Proje koordinatörü İsmail Rodoplu konuşmasında, “Nilüfer Belediyesi tek başına gerçekleştirebileceği bir projeye Rotary gibi güçlü bir sivil toplum kuruluşunu dahil ederek projenin sosyal boyutunu ön plana çıkartmıştır. Rotaryenler olarak, meslekle ilgili her konu bizim özel ilgi alanımıza girdiği için projeyi çok önemsedik. Dileğimiz eğitimlerin artarak devam etmesi ve kursiyerlerimizin iş yaşamına atılmasıdır,” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise NİLSEM ’in kuruluşuna büyük katkı sağlayan  Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na  teşekkür etti. Bozbey, ”Mesleki eğitim projemizde Rotary ile yaptığımız işbirliği çalışmanın sosyal sorumluluk alanını genişletti. Katılımcıları ve etkinliği artarak devam edecek mesleki eğitimlerle binlerce kişinin iş sahibi olacağını umuyoruz. Buradan topluma fayda sağlayacak daha nice kursiyerlerin iş yaşamına atılacağına inanıyorum,” diye konuştu.

Kursiyerlerden Ezgi Öner ise tamamen ücretsiz olarak sağlanan eğitimler sonunda iş bulduğunu belirterek, ”Burada aldığımız eğitimler sayesinde öncelikle kendimizi tanıdık ve hedeflerimizi belirledik.  Ben hocalarımızın aktardığı tecrübeler sayesinde kursu tamamlar tamamlamaz işe başladım. Uluslar arası Rotary federasyonu ve Nilüfer Belediyesi’ne bizlere sağladığı bu imkandan dolayı çok teşekkür ederim,” dedi.

Konuşmaların ardından eğitimlere katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. Projede yer alan eğitmenler Cenk Erim Tezel, Mümtaz Erdoğan, Volkan Şenüren, Gül Ataç Savaşır, Ömer Karasu ve İlhan Şen ve Yankı Yemek Sanayi adına Olgun Dönmez’e de plaket takdim edildi.