Atık toplayıcı değil yapı market(!)

Son zamanlarda sayıları giderek artan sokak toplayıcıları, çekçek arabalı yayan kişiler, geri dönüşüm poşetlerini yırtarak yükte hafif, pahada ağır olan metal ve plastik gruplarını almaktan çekinmiyor. Belediye’nin metal çöp kovaları, geri kazanım kutu ve poşetlerini de alan sokak toplayıcıları etrafa saçtıkları atıklarla halk sağlığı açısından kirlilik yaratırken, ülke ekonomisinde değer bulacak olan geri kazanılabilir materyalleri de bilinçsizce bertaraf ediyor.

Geçtiğimiz gün emniyetin birimlerinin “çekçekçi”lere yönelik düzenlediği denetim de bu kişilerin sadece geri dönüşüm atıkları ile ilgilenmediğini ortaya koydu.

Emniyet güçleri tarafından bu kişilerin kullandığı çekçek arabaları ve çuvallarda 25 adet matkap, 3 adet mazgal demiri, 1 adet harç çekmeye yarayan asansör kepçesi, depo kapağı, belediyeye ait evsel atık kovaları, metal çöp kovaları, çok sayıda iskele demiri, inşaat borusu, fayans kesme makinesi gibi bir çok materyal ele geçirildi.