Göl manzarasında yamaç paraşütü keyfi

Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü işbirliği ile Akçalar-Fadıllı’da kurduğu yamaç paraşütü eğitim tesisleri  renkli görüntülere sahne oldu. Rengarenk paraşütleri ile gökyüzüne kanat açan yamaç paraşütü kursiyerleri Uluabat Gölü ve çevresinin eşsiz manzarası eşliğinde gökyüzünde hünerlerini sergilediler.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Bursa’ya gelen sporcular ve eğitmenleri ilk defa geldikleri, Nilüfer Belediyesi’nin yamaç paraşütü eğitim tesislerine hayran kaldı. Bölgenin özellikle eğitim uçuşları için oldukça elverişli olduğunu belirten kurs eğitmenlerinden Türk Hava Kurumu Yamaç Paraşutu Kısım Şefi Hakan Cici, başarılı bir kurs dönemi geçirdiklerini belirterek, "Fadıllı bölgesinde oluşturulan bu tesislerden önümüzdeki yıllarda başarılı yamaç paraşütü sporcularının yetişeceğini umut ediyorum,” diye konuştu.

Fadıllı kalkış pistinin konuklarından biri de yamaç paraşütü 2012 yılı Türkiye Şampiyonu Muzaffer Dündar oldu. Dünyanın çeşitli bölgelerinde uçtuğunu belirten Dündar, bölgenin sahip olduğu manzara, tesisler ve coğrafyası  ile eğitim ve ileri seviye uçuşları açısından dünyanın en özel uçuş sahalarından biri olduğunu vurguladı. Bu sporun gerekli emniyet tedbirleri alınması halinde otomobil kullanmaktan daha az riskli olduğunu ifade eden Dündar, “Hızla gelişen yamaç paraşütü sporuna ve sportif havacılığa katkılarından dolayı Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz,” dedi.

Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Kuşcu da ”Yamaç paraşütü sporuna talep yoğun. Ancak masraflı bir spor olduğu için desteğe ihtiyaç duyuluyor. Bugün için sadece Nilüfer Belediyesi’nin destekleri ile ayakta duruyoruz. Tüm dünyada bizi temsil edecek pilotlara ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı karşılamak, insanlara gökyüzünü ve sportif havacılığı sevdirmek için çalışmalara devam edeceğiz, “dedi.