Türkiye’de her yıl çok sayıda sokak hayvanı ilgisizlikten, olumsuz hava şartlarından ve en önemlisi de beslenemedikleri için hayatını kaybederken, Nilüfer Belediyesi ilçedeki sokak hayvanları için farklı noktalarda beslenme odakları kurmaya devam ediyor.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde binlerce sokak hayvanı için klinik, tedavi, yoğun bakım, kısırlaştırma, sahiplendirme hizmeti veriliyor. Farklı mahallelere ve mekanlara yerleştirilen tam donanımlı 2 adet kedi evi,  5 adet otomatik beslenme odağı, pet atık ünitesi ve otomatik suluklar sokak hayvanlarının kullanımına sunuluyor.

Nilüfer Belediyesi olarak sokak hayvanlarına karşı ilgisiz kalmak istemediklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği zaten tüm belediyelerin dışarıda yaşayan sahipsiz kedi ve köpekler için beslenme odakları kurma zorunluluğu olduğunu belirtti. Bozbey, hayvanseverlere konuya duyarsız kalan belediyelerden, ilgili kanunun işletilmesini istemelerini önerdi. Bozbey, “Soğuk kış aylarında ve aşırı sıcaklarda zor günler geçiren hayvan dostlarımız için oluşturduğumuz kedi evleri ve beslenme odakları aynı zamanda insanların sokak hayvanları ile birlikte nasıl insanlığa yakışır halde yaşayabileceğinin de kanıtıdır,” diye konuştu.

Her gün Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi personelince kontrol edilen, su ve yem takviyesi yapılan beslenme odakları, doğa dostu tasarımları ile dikkat çekiyor. Güneş enerjisi ile çalışan otomatik yem ve su üniteleri 30 kg kuru mama ve 80 litre su kapasitesine sahip.

İlk etapta Altınşehir Mahallesi, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Hipodrom mevkii, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Görükle Mahallesi ve Atatürk Kent Ormanı olmak üzere 5 farklı noktaya yerleştirilen beslenme odaklarının sayısının yıl sonuna kadar 15’e çıkarılması planlanıyor. Kedi evlerinin sayısının ise 2013 yılında 6’ya çıkarılması hedefleniyor.