haber

1 milyar kadın dans edecek

“One Billion Rising” ismi ile tüm dünya genelinde örgütlenen projenin Bursa ayağına öncülük eden Nilüfer Belediyesi, "Şiddete hayır!" derken Eşitlik Birimi Sorumlusu Canan Kızılaltun, “Dünyada bir hareket var ve bunu kadınlar başlattılar, bir milyar kadın ayaklanacak ve öldüren sevginizi istemiyoruz diyeceğiz. Bizim ülkemizin günlük öldürülen kadın ortalaması beş. Daha dün 5 kadın öldürüldü ve bugün öldürülen kadın sayısıyla ilgili de 3 tane haber yayınlandı kanallarda. Dolayısıyla bu ülkede ve dünyanın her yerinde birçok kadın öldürülüyor, tecavüze uğruyor, taciz ediliyor, şiddet görüyor ve bu çok ciddi bir sorun. Bu yüzden de biz kadınlar kadına yönelik şiddete dur demek için 14 Şubat’ta Sevgililer Günü’nü kutlamayacağız,” dedi.


Projenin koreografilerini hazırlayan dans eğitmeni Türkan Bulut Yiğitdinç ise “Biz 14 Şubat Sevgililer Günü’nde saat 18.00’de Korupark’ta olacağız ve dansla birçok kötülüğe karşı bu şekilde ayakta durabileceğimizi göstereceğiz. Dünya çapında düzenlenecek dans organizasyonuna Bursalı kadınlarla birlikte erkeklerin de katılmasını istiyoruz,” dedi.

14 Şubat Sevgililer Günü’nde Korupark AVM’de dans etmeye hazır olduklarını belirten Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı da Bir Milyar Kadın Ayaklanıyor etkinliğine kadına yönelik şiddete karşı duyarlılık sahibi olan herkesi davet etti.