haber

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü çocuklar Misi’de kutladı

En fazla atığı toplamak için birbirleri ile yarışan öğrenciler daha sonra yön bulma (orienterig) mücadelesinde Misi sokaklarında belirlenen hedefleri bulmak için mücadele etti. Misi Köyü’ün tarihi atmosferi içinde belirlenen 7 istasyondaki hedefleri en kısa sürede köy meydanına getiren öğrenciler yön bulma oyunundaki başarıları nedeni ile ödüllendirildi.

Okul bahçesinde kendi pankartlarını hazırlayan çocuklar köy meydanındaki amfi tiyatroda oluşturan sahnede ise çevre sağlığı konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla şiirler okuyup, skeçler sergileyerek etkinliğe renk kattılar.

Yön bulma oyunda Özel Çakır İlköğretim Okulu birinci, Ali Karasu İlköğretim Okulu ikinci, Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Hakan Tan İlköğretim Okulu öğrencileri ise üçüncü olurken, miniklere ödüllerini Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Tanlak ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya etkinliğin sağlanmasında katkısı bulunan kişi ve kurumlara teşekkür ederken, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Tanlak da, doğanın hızla kirlenmesi karşısında özellikle çocuklara çevre bilinci kazandırılmasının gelecek açısından önemine vurgu yaptı.