haber

Anadolu Karikatürcüler Derneği’nden 10. yıl sergisi

Kuruluşunun 10. yılını kutlayan Anadolu Karikatürcüler Derneği, bu kapsamda sergi düzenledi. “10. Yıl Sergisi” adı verilen karma sergi, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman’ın katılımı ile Nâzım Hikmet Kültürevi Yeraltı Sanat Galerisi’nde izlenime açıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat Türkiye’nin içinden geçtiği bu zor dönemde, karikatür ve mizah yoluyla halkın yüzünde küçük de olsa bir tebessüm yaratmanın kendileri için büyük mutluluk olacağını ifade etti. Nilüfer Belediyesi’nin her zaman karikatür sanatına destek verdiğini kaydeden Aykanat, Başkan Mustafa Bozbey’e “2017 Karikatür Hizmet Ödülü” verilmesi kararı aldıklarını da açıkladı.

İyi bir karikatür izleyicisi olduğunu söyleyen Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman da “Karikatür izlediğimde her konuda gündemi takip edebiliyorum. Karikatür dünyası çok zengin. Biz böyle bir sergiye ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Kurum olarak derneğimizle iş birliği yapmaya her zaman hazırız. ‘Barışın Çocukları’ projesi kapsamında birçok atölye ve etkinliğe imza attık. Kırsal mahallelerimizdeki çocuklarımızı da derneğimizle ortak bir çalışma yaparak karikatür sanatıyla buluşturabiliriz” dedi.

Konuşmaların ardından Ahmet Aykanat, 2017 Karikatür Hizmet Ödülü’nü Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Başkan Yardımcısı Bukle Erman’a verdi. Aykanat ayrıca Başkan Mustafa Bozbey’in karikatürünü de Başkan Yardımcısı Bukle Erman’a teslim etti. İsteyenlerin rehberler eşliğinde karikatür deneyiminde bulunabilecekleri interaktif çizim bölümünün de yer aldığı sergi büyük ilgi görüyor.

36 karikatüristin 70 eserinin yer aldığı sergi 17 Mart 2017 tarihine kadar izlenime açık kalacak.