haber

Anadolu’nun farklı tatları Nilüfer’de

BUYODEF tarafından Nilüfer’de kurulan ve yerel lezzetlerin tanıtıldığı ‘Yöresel Feshane Etkinlik Çadırı’nın açılışı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından yapıldı. Ertuğrul Metro İstasyonu yanınki alanda kurulan Feshane Etkinlik Çadırı’nın açılışına CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Kılıç, BUYODEF Başkanı Serhat Baran’ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Anadolu’nun farklı yörelerinden gelenlerin yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla açtığı stantları tek tek gezen Başkan Bozbey, hem vatandaşlarla sohbet etti hem de yöresel lezzetlerin tadına baktı.

 

Etkinlikte, Altınşehir, Yaylacık, Gölyazı ve Çatalağıl kadın dernekleri de stant açtı. Anadolu’nun birçok ilini Nilüfer’de buluşturan etkinliğin birlik, beraberlik ve dayanışmayı artırdığını belirten Başkan Bozbey, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

 

Yöresel Feshane Etkinlik Çadırı’nın 6 Mart tarihine kadar açık kalacağını belirten BUYODEF Başkanı Serhat Baran da, “Çadırımızı Yozgatlılar adına da kurabilirdik ama farklı yöreleri bir arada buluşturmak istedik. Birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla yola çıktık. Bunu da en iyi şekilde başardığımızı düşünüyorum. Sayın Başkanımız Mustafa Bozbey de ziyaretimize gelerek bizleri onurlandırdı. Tüm Bursalıları çadırımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu. BUYODEF Başkanı Baran, desteklerinden dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür ederek plaket verdi.

 

Şehitler için helva dağıtıldı

Başkan Bozbey daha sonra CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ile birlikte, CHP Altınşehir Mahalle Temsilciliği tarafından açılan stantta şehitler için helva da dağıttı.