haber

Asenovgrad Belediyesi ile kardeşlik bağları gelişiyor

Nilüfer Belediyesi’nin kardeş şehirleri ile arasındaki ilişkiler giderek güçleniyor. Nilüfer Belediyesi son olarak kardeş şehri Bulgaristan’ın Asenovgrad Belediyesi’nden gelen heyeti ağırladı.

 

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni de gezen heyet, Halk Evi’nin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyarette Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu, Esenovgrad Belediye Başkanı Emil Karaivanof, Başkan Yardımcısı Mümün Alicik, Asenovgrad Meclis Başkanı Svetozar Şumanof, Meclis Başkan Yardımcısı Ferdi Kadir ve Filibeliler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdurrahman Ardahan hazır bulundu.

 

Konuklara Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları ve ilçe hakkında bilgi veren Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, kardeş şehir ilişkilerinin gelişmesi için karşılıklı ziyaretlerin önemine vurgu yaptı. Karşılıklı bilgi alışverişi, projelerin paylaşılması ve kardeş şehir bağıyla dostlukların uzun yıllar sürmesini hedeflediklerini söyleyen Bozbey, ortak kültürün yaşatılması gerektiğini kaydetti.

 

Asenovgrad Belediye Başkanı Emil Karaivanof da Nilüfer Belediyesi ile kardeş şehir ilişkilerinin yanı sıra ticari ve kültürel ilişkilerin artması için ortak projelerin altına imza atmak istediklerini belirtti.