haber

Başarılı öğrencilerin karne hediyesi Başkan Bozbey’den

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı başarılı öğrencilerin katıldığı Bisiklet Dağıtım Şenliği’ne sahne oldu. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başarılı öğrencileri teşvik etmek ve ödüllendirmek amacıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen “En Çalışkan Kim?” kampanyası kapsamında 64 okuldan 500 öğrenciye bisikletleri, düzenlenen törenle armağan edildi.

 

Nilüfer’deki bütün ilk ve ortaokullardan en başarılı öğrenciler hediye bisikletlerini almak için aileleri ile birlikte Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

 

Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü eşi Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, CHP Bursa Milletvekili Adayı Özgür Şahin ve çok sayıda okul idarecisi katıldı.

 

10 yılda 5 bin bisiklet

Törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, ‘‘Her yıl ‘En Çalışkan Kim?’ başlığıyla gerçekleştirdiğimiz, başarılı öğrencileri bisikletle buluşturduğumuz kampanyamızda 10 yılı geride bırakıyoruz. Nilüfer’de öğrenim gören başarılı öğrencilere, her yıl 500’er adet bisiklet dağıtıyoruz. Dile kolay bu 5 bin bisiklet. Yani, 10 yıldır, binlerce çocuğumuz, en çevreci ulaşım aracı bisiklet ile tanıştı. Dünya Çevre Günü etkinliklerinin de başladığı şu günlerde; hem sürüş keyfi yaşatan, hem de sağlığa katkıları ortada olan, “ayağımızı yerden kesen” ama doğaya hiç zarar vermeyen bisikleti çocuklarla buluşturmamız çok anlamlı. Biz, bu bisiklet sevdasını ne kadar yaygınlaştırırsak, temiz bir gelecek için o kadar katkı sağlamış oluruz. Bu konuda, elimizden geleni yapıyoruz. Hatta diyebilirim ki Türkiye’de, bisiklet yolu uzunluğuyla ilk sıralardayız” dedi.

 

“Sağlık Bakanı’ndan 6 bin bisiklet bekliyoruz”

Nilüfer Belediyesi olarak bisiklet kullanımını her zaman teşvik ettiklerini bu amaçla 132 kilometreye ulaşan bisiklet yolu yaptıklarını anlatan Başkan Bozbey, “Biz bisiklet yolu konusunda öyle hızla çalışıyoruz ki, bazıları başa çıkamayacaklarını düşünüp verdikleri sözü bile yerine getiremiyorlar. Sağlık Bakanı Temmuz 2014’te katıldığı bir etkinlikte 1 metre bisiklet yolu yapan belediyeye 1 bisiklet vereceklerini açıklamıştı. Biz de hemen başvurduk. Başvuru yaptığımız tarihte, bisiklet yolu uzunluğumuza karşılık gelen 120 bin bisiklet talebimiz gözlerini korkutmuş olacak ki, çareyi  ‘Ocak 2015’ten sonrasını kapsayacak’ demekte buldular. Nilüferliler olarak, bu kritere göre de bizim daha şimdiden 6 bin bisiklet alma hakkımız oldu. Eğer Sağlık Bakanlığı sözünde durup da bu bisikletleri bize gönderirse hepsini tek tek Nilüferliler’e dağıtacağız” diye konuştu.

 

“Kask takın, bisiklet yolu kullanın”

Veli ve öğrencilere de seslenen Bozbey, “Çocuklarımız mutlaka bisiklet kullanırken onlara bisikletle birlikte hediye ettiğimiz kaskları takmalı. Aileler de bu konuda gereken uyarıyı yapmalı. Sürücülerden de isteğim bisiklet kullanıcılarına seyir halindeyken saygı göstermeleri. Bisiklet yollarına park etmesinler” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından çocuklara bisikletleri ve beraberinde kaskları dağıtıldı. Öğrenciler bisikletlerini alırken Başkan Bozbey ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü eşi Seden Bozbey, ile bol bol hatıra fotoğraf çekindi. Bisikletlerini alan çocuklar başarılı bir eğitim öğrenim yılını geride bırakmanın ve hediyelerine kavuşmanın mutluluğu ile evlerinin yolunu tuttu.