haber

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde “Herkese Bir Duvar” sergisi

Anadolu Karikatürcüler Derneği üyesi 10 karikatür sanatçısının eserlerinden oluşan ‘Herkese Bir Duvar’ adlı karma karikatür sergisi Nâzım Hikmet Kültürevi Yeraltı Sanat Galerisi’nde açıldı. Nilüfer Belediyesi ve Anadolu Karikatürcüler Derneği işbirliği ile Beşevler Gençlik Merkezi Karikatür Atölyesi’nde açılan kurslarda paylaşım yapan karikatüristlerin eserlerinden oluşan sergi büyük beğeni topladı.

 

Derneğin 10 üyesinin toplam 100 eserinden oluşan karma karikatür sergisinin açılışında konuşan Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat, sergilerin sanatçıların gelişimine katkı sunarak, düşüncelerini topluma aktarma noktasında yardımcı olduğunu söyledi.

 

Karikatür sanatının eğitim yoluyla gelişmesi için dernek olarak çalıştıklarını belirten Aykanat

“Nilüfer Belediyesi’nin Beşevler Gençlik Merkezi’nde açtığı karikatür atölyesinde her yıl 7’den 70’e yüzlerce öğrenci eğitim alarak çalışmalar yapıyor. Dernek üyelerinin de çeşitli paylaşımlarda bulunduğu kurslarda belirli düzeydeki sanatçılar da kendilerine katkı sağlamış oluyor. Gönüllülük esasının olduğu çalışmalarda bir arada olmanın getirdiği bir sinerji var. Burada önemli olan sanatçıların topluma katkı sağlaması. İnsanların bir araya gelip çalışmalar yapması, ustalıklarını birbirine aktarması sanatın oluşmasına sebep oluyor” diye konuştu.

 

Sergide bir yıllık çalışmalar sonucu ortaya çıkan eserlerin yer aldığını belirten Aykanat şöyle konuştu: “Sanatçıların üretmediği ve sanat eserlerinin ortaya çıkmadığı bir toplum gelişemez. Toplumu ve insanı geliştirmek sanatla ve felsefeyle olur. Sanatın ve sanatçının dostu Nilüfer’de böyle bir sergiyi açmaktan dolayı çok mutluyuz. Her zaman yanımızda olan ve desteğini esirgemeyen Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e ve ekibine derneğimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Serginin açılışına katılan Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Osman Günay da “Karikatür, hayattaki çelişkileri sorgulamamıza neden olan, mesajımızı en kısa ve basit çizgilerle vererek toplumla sıcak ilişkileri kurmamızı sağlayan bir sanat dalıdır. Bu sanat dalının birbirinden güzel örnekleriyle bizleri buluşturduğu için sanatçılarımıza ve Anadolu Karikatürcüler Derneği’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Günay, konuşmaların ardından sergide eserleri bulunan sanatçılara Nilüfer Belediyesi adına hediyeler verdi. Birbirinden özel eserlerin yer aldığı sergi 2 Temmuz tarihine kadar izlenime açık kalacak.