haber

Kadına yönelik şiddete kısa filmle dikkat çektiler

Kadına yönelik şiddetle mücadele, kadınların sosyal hayata katılımı, çocuk gelinler, tecavüz ve aile içi şiddetin önlenmesi konusunda örnek çalışmalar yapan Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla kısa film çekti.

 

Kamu kurumları ile işbirliği yapan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Bursa’daki tek iletişim derneği olan Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, ‘Yalnız Değilsiniz’ adı verilen filmle toplumsal bir soruna vurgu yaptı. Filmin lansmanı, Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

 

Lansmana Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri Nilgün Berk, Pınar Göz ve Atakan Çorbacı, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler ile üyeler ve çok sayıda kadın katıldı. İzlenime sunulan “Yalnız Değilsiniz” isimli kısa film büyük beğeni topladı. Duygusal anların da yaşandığı gecede katılımcılar görüşlerini dile getirdi. Kısa sürede etkileyici ve düşündürücü mesajların verildiğini belirten katılımcılar, kadına yönelik şiddet karşıtlığı konusunda tek yürek oldu.

 

Lansmanın sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri Nilgün Berk, Pınar Göz ve Atakan Çorbacı ile Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler, filmde emeği geçenlere teşekkür ederek plaket verdiler.