haber

Başkan Bozbey Altınşehir’de halkı dinledi

‘Başkan Burada’ projesi kapsamında her hafta makamını Nilüfer’in bir mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in son durağı Altınşehir Mahallesi oldu. Ekibiyle birlikte karavanını Altınşehir’e taşıyan Bozbey, burada hem çalışmalarını yürüttü hem de mahalle halkıyla bir araya geldi. Yurttaşların sıkıntı ve önerilerini dinleyen Başkan Bozbey, taleplerin değerlendirilmesi için de ilgili müdürlükleri bilgilendirdi.

 

Başkan Bozbey ile görüşenler arasında yeni kurulan Altınşehir Kadın Derneği üyeleri de vardı. Kadınlar,  el işi kursları için Başkan Bozbey’den yer talebinde bulundu. Kadın derneklerine sahip çıktıklarını ve desteklediklerini belirten Başkan Bozbey de, “Kurulan derneklerde dayanışmanın olması ve aktif faaliyet içinde olması gerekiyor. Ancak bazı dernekler kurulduktan sonra her şeyi belediyeden bekliyorlar. Dernekler her şeyi belediyeden beklememeli. Yer konusunda çalışmalarımız sürüyor. Ertuğrul, Altınşehir ve 29 Ekim Mahalleleri’ni kapsayacak şekilde, NİLSEM benzeri proje çalışmamız devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

Başkan Bozbey, Altınşehir Mahalle Muhtarı Celal Boyoğlu’ndan da mahallenin sorunları ve eksikliklerine ilişkin bilgi aldı. Muhtar Boyoğlu, çocuk parkı, yeni sokaklara isim verilmesi ve asfaltlanması, eksik olan yerlerdeki tretuvar ve parke taşlarının tamamlanması taleplerini iletti. Boyoğlu, mevcut pazarın üzerinin de kapatılmasını istedi. Başkan Bozbey ise bu talebe ilişkin olarak yaşanan bir soruna dikkat çekti.

 

Pazaryerlerine gittiklerinde şikayetlerle karşılaştıklarını söyleyen Bozbey,  “Her mahallede pazar var ancak ne esnaf gidiyor ne halk.  Mahalledeki küçük pazarları kaldırıp 3 yada 4 mahalleye hitap eden büyük kapalı pazarlar kurmayı amaçlıyoruz. Bu sayede hem esnaf hem de vatandaşın memnun olacağını düşünüyoruz. Konak Pazar alanında haftanın bir günü giysi, bir günü organik ürün, belli günlerde de el sanatları ürünleri satılıyor. Burada da benzer şekilde  sebze ve giysi pazarı planlıyoruz” dedi.

 

Karavanında gün boyu çalışmalarını sürdüren Bozbey, çok sayıda randevusunu da burada gerçekleşktirdi. CHP Altınşehir Mahalle Temsilciliği ve Altınşehir Mahalle Komitesi de Başkan Bozbey’i ziyaret ederek hizmetleri için teşekkür ettiler.