Ziya Güney kent kültürü ve kentlilik bilincini anlattı

Nilüfer Belediye Başkan Danışmanı Ziya Güney, Belediye Meclis Üyeleri, personel, muhtarlar ve mahalle komitelerine belediyecilik, yerel yönetim uygulamaları, çevre bilinci ve kent kültürü hakkında eğitim vermeye devam ediyor. Nilüfer Kent Konseyi ile birlikte yürütülen eğitimler kapsamında Güney,  İhsaniye Mahalle Komitesi ile bir araya geldi. Gelişen ve göç alan bölgelerde kentlilik bilincinin farklılık gösterdiğini vurgulayan Güney, “Günümüzde kent kültürü ve kentlilik bilincini bireyler kendileri geliştirmek zorunda kalıyor. Artık günümüzde kentlilik bilinci bölgecilik kültürü halini aldı. Hemşehricilik farklı görüşlerin gelişmesine yol açıyor. Oysa ki toplumda aidiyet duygusu olması gerekir. Elbette insanlar kendi adetlerini geleneklerini yaşatacaklar ama yaşadıkları bölgenin kültür ve bilincine de sahip olmalı. Hemşehricilik farklı ayrışmalara yol açıyor. Hele bir de siyasi görüşler ön plana çıkarsa menfaatler de öne çıkıyor. Bu görüş de kentlilik bilincini zayıflatıyor” dedi.

Güney, komite üyelerinin sorularını da yanıtlayarak dünyanın çeşitli bölgelerindeki uygulamalar üzerine yaptığı araştırmalardan da örnekler verdi.