haber

Başkan Bozbey'e Türkçe teşekkür

Dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarında Türkçeyi öğrenen çocuklar, Atatürk Stadı’nda yapılacak olan gösteri öncesinde Başkan Bozbey’le samimi anları paylaştılar. Tertip komitesinden Sefa Mutlu Koca, Ertürk Şahin ve Sertaç Karaalp’le birlikte Bursa’da bulunan 25 ülkeden 65 çocuğu temsilen Başkan Bozbey’i ziyaret eden çocuklar, en az 2 yıldır Türkçeyi öğrendiklerini söylediler. Başkan Bozbey’le Türkçe konuşan Şili, Ukrayna, Kosova ve Tacikistan’dan gelen çocuklar, ziyaret sırasında bildikleri şarkılardan küçük örnekler de sundular. Başkan Bozbey, Karlı Kayın türküsü ile İkinci Baha” şarkısına keyifle eşlik ederken, çocukların sanata ilgilerinin sürmesini istedi. 

“Türkçe'mizi gayet güzel bir şekilde konuştuğunuz için sizleri ve öğretmenlerinizi kutluyorum,” diyen Başkan Bozbey, bu kültür alışverişi sayesinde gelecekte Türkiye’nin daha güçlü bir ülke olabileceğini vurguladı. Bozbey, “Bu çocuklar belki de ileride kendi ülkelerinde önemli yerlere gelecekler ve Türkçe eğitimleri sayesinde Türkiye’ye yönelik sempatileri iyi ilişkileri geliştirecek. Biz de 11 yıldır yapmakta olduğumuz spor şenliğimizle benzer bir süreci, bir kültür buluşmasını gerçekleştiriyoruz,” diye konuştu.  

Nilüfer Belediye Başkanı daha sonra ziyaretçilerine çeşitli armağanlar sundu.

10. Türkçe Olimpiyatları nedeniyle 135 ülkeden 1500 öğrenci yaklaşık bir aylık bir süre için Türkiye’ye geldi. Organizasyon, Türkçe'nin bir dünya dili olması hedefi doğrultusunda şimdiye dek 300 bin kişiye Türkçe öğretilmesini sağladı. Bu çerçevede yaklaşık 160 Türkçe öğretmeninin yurt dışında eğitim verdiği belirtiliyor