haber

Belediyelerin kütüphane hizmetleri bu sempozyumda ele alınacak

Kurduğu kütüphanelerle Türkiye’de örnek olan Nilüfer Belediyesi kütüphanecilik alanında önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü işbirliğiyle, Goethe Enstitüsü Türkiye ile Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi’nin de paydaşlığında “Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Uluslararası Sempozyumu” gerçekleştirecek. 12-14 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek sempozyum Türkiye’de bu konuda düzenlenen ilk uluslararası sempozyum niteliği taşıyor.

 

14 oturumda 64 bildiri sunulacak

Belediyeler bünyesinde sunulan kütüphane ve arşiv hizmetlerine ilişkin gelişmeler ve sorunların tartışılacağı, yerel uygulamaların sunulacağı sempozyuma yurt içi ve yurt dışından akademisyen ve uygulamacı kütüphaneciler katılacak. İlgili alandaki uzman hakemlerin denetiminden geçmiş toplam 14 oturumda 64 bildiri ve 5 posterin yer alacağı sempozyum üç gün sürecek. Türkiye’nin birçok ilinden gelecek kütüphaneci, arşivci ve belediyelerin ilgili hizmet sorumluları sempozyumu ücretsiz izleyebilecek.

 

Belediyeler bünyesinde sunulan kütüphane ve arşiv hizmetleri açısından önemli bir ihtiyaca yanıt vermesi beklenen ve bu anlamda önem taşıyan sempozyum öncesinde düzenleme kurulu toplantısı düzenlendi. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü ev sahipliğindeki toplantıda sempozyuma dair detaylar üzerinde görüşüldü.

 

Belediyelerin kütüphane ve arşiv hizmetlerine ışık tutacak

“Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetlerinde Yurt Dışı Uygulamaları; Belediyelerin Kültürel Miras Yönetimi Uygulamaları; Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetlerinde Planlama; Belediye Kütüphane ve Arşivlerinde Dijitalleştirme; Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetlerine Yaklaşımları; Belediyelerde Dijital Teknoloji ve Dijital Kütüphaneler; Belediyelerde Yenilikçi Kütüphane Yaklaşımları; Belediyelerde EBYS ve e-devlet; Belediyelerin Kent Belleği İşlevleri; Belediye Kütüphaneleri Bölümleri ve Okuma Alışkanlığı; Belediye Kütüphane ve Arşivlerinde Eğitim Uygulamaları; Tematik Belediye Kütüphaneleri; Belediyelerin Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri: Uygulama Örnekleri” başlıkları altında düzenlenecek oturumlarda akademik ve uygulama içerikli bildiriler sunulacak.

 

Yaklaşık 200 katılımcının beklendiği sempozyum ile Türkiye’de belediyelerin kütüphane ve arşiv hizmetleri konusuna ışık tutulması, politika geliştirmelerine yardımcı olması hedeflenmektedir. Sempozyum’da sunulacak bildiriler kitap olarak da yayımlanacak.