haber

Bozbey: Bursa’nın unutulmuş lezzetleri yeniden keşfedilmeli

Bursa Tüm Aşçılar Derneği birinci kuruluş yıldönümünde Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde üyeleriyle bir araya geldi. Bursa Tüm Aşçılar Derneği’nin düzenlemiş olduğu geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, Bursa Tüm Aşçılar Derneği Başkanı Bülent Çalışkan ve davetliler katıldı.

Tüm Aşçılar Derneği’nin birinci kuruluş yıldönümünde söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yerel lezzetlerin yeniden keşfedilmesi gerektiğini vurguladı. Mustafa Bozbey, aşçılık mesleğinin özveri isteyen bir meslek olduğunu belirterek, “Aşçılık mesleği çok önemli bir meslek. Bizlerin sağlıklı bir  yaşam sürmesi için onların kullandıkları malzemeler çok önemli. Dışarıda yemek yediğimizde kendimizi aşçılara emanet ediyoruz. Sağlık ve hijyen konusunda bütün aşçılarımızın bilinçlenmesi ve çalışmalarını bu doğrultuda sürdürmesi gerekiyor. Nilüfer Belediyesi olarak Dernekler Yerleşkesi’nde faaliyet gösteren, yemek kültürümüzü zenginleştirmek ve Bursa’nın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini ortaya çıkartmak adına çalışmalarını sürdüren Bursa Tüm Aşçılar Derneğimize titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Mustafa Bozbey aşçılara mısır unu ve pekmezle yapılan “Kaçamak”ın tarifini de vermeyi unutmadı.

CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın da Türk mutfağının çeşitliliğine değinerek, “Türk mutfağında sadece ottan bin 600 küsur yemek yapıldığını öğrendim ve bu dernek ve federasyonlar sayesinde bütün yerel lezzetlerimiz ve zenginliklerimiz tüm dünyaya yayılıyor. Damak tadımızı oluşturan bu meslek grubunun yemek kültürümüzü yaşatmak için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kutluyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav ise aşçılığın dünyanın her yerinde sevilmeden, hissetmeden, duymadan yapılamayacağını belirterek amaçlarının Türk mutfağını dünyaya duyurmak olduğunu söyledi.