haber

Bozbey: Çocuklar kitap okuyarak barışı tescil edecek

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Rotary Kulübü ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin kütüphaneyle ilişkilerinin güçlenmesine, okuma ilgileri ve anlama düzeylerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla bu yıl 5’inci kez Boyun Kadar Kitap Oku etkinliği düzenledi.

 

Sona eren etkinliğin ödül töreni Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryum Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Nilüfer ilçesindeki devlet okullarında okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabildiği projeye bu yıl 54 okuldan 2 bin 560 öğrenci başvuruda bulundu.

8-14 yaşları arasındaki öğrenciler yıl boyunca toplamda 52 bin 397 kitap okudu.

Boyun Kadar Kitap Oku projesinin ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Erdoğmuş, 2440 Bölge Rotary Federasyonu Başkanı Reha Akın, Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı İsmail Doğancı ile Prof. Dr. Ayberk Kurt’un yanı sıra çok sayıda okul idarecisi, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

 

Kitap okuma sayesinde çocukların, sorgulayan, araştıran, farklı bakış açıları kazanan bireyler haline geldiklerini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, amaçlarının Nilüfer’deki 77 bin öğrencinin hepsinin kitap okuması olduğunu söyledi. Başkan Bozbey, “Bu proje sayesinde çocuklarımız geleceğe hem güvenle bakıyor. Aynı zamanda kitap okuma alışkanlıklarıyla birlikte, Türkiye’de barışın da tescilini yapacak çocuklar olacaktır. Çünkü kitap okuma sayesinde çocuklarımız,  sorgulayan, araştıran, farklı bakış açıları geliştiren, farklı silüetleri beyinlerinde oluşturur hale geliyor. Bugüne kadar yaklaşık 5 milyon sayfayı okudu çocuklarımız, az değil. Çünkü biz ısrarla eğitimin ve bilimin kentiyiz diyoruz. Kültür, sanatın kenti, teknoloji kentiyiz’ diyoruz, bunu ısrarla söylüyoruz. Ama çocuklarımız 5 milyon sayfa okuyarak Nilüfer’in de Bursa’nın da ülkemizin de geleceğine çok önemli bir harç koydular. Bu kentte sizin gibi gençler varken  hedeflerimize ve özellikle de çağdaş Nilüfer’in yapılanmasında inanılmaz sağlam temellerin olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Türkiye’de bu kapsamda başka bir proje yok”

 

Türkiye’de bu kapsamda bir başka projenin olmadığını belirten Bozbey şöyle devam etti: “Bizler çocuklarımızın hem kitap okumasını, hem spor yapmasını hem de güzel sanatlar alanında bir dalla uğraşmasından yanayız. Çünkü çocuklarımızın bu şekilde geleceğe daha güvenle bakacağına, gelecekte her birinin yönetici, siyasetçi olacağına ve çok önemli yerlerde çok önemli görevler üstleneceğine inanıyoruz. İşte sorgulayan, okuyan, spor yapan ve güzel sanatlar alanında bir dalla uğraşan bu çocuklarımız yarın Türkiye’yi dünyada temsil edecek nitelikte olacaklarını düşünüyorum. Nilüfer Belediyesi olarak bu çalışmaların sonuçlarını göreceğimize inanıyorum. Nilüfer’de 77 bin öğrencimiz var ve biz 77 bin öğrencimizin de kitap okumasını istiyoruz. Evet kendileri için zaman ayırsınlar ama kitap okumak için de zaman ayırsınlar. Başarıyı tetikleyen unsurlar kitap okuma gibi, spor yapma, müzik aleti çalma gibi unsurlar gerçekten başarıyı yükseğe çıkaran unsurlardır. Bu konuda destek olan ailelerimizi kutluyorum” dedi.

 

“Nilüfer’de kütüphane sayısı daha da artacak”

Nilüfer’de şuan 5 kütüphane olduğunun altını çizen Bozbey, Boyun Kadar Kitap Oku Projesi kapsamında bu yıl yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin kütüphaneye kayıt olduğunu belirtti. Bozbey, “Bugün yaklaşık olarak 5 tane kütüphanemizde 4 bin 500 e yakın öğrencimizin kütüphaneyle bağlarını kurduk. Bugün bazı illerde dahi 5 tane kütüphaneye rastlayamazsınız. Bu sene altıncı kütüphaneyi Nilüfer’e kazandıracağız, belki de önümüzdeki sene yedincisi gelecek. Kütüphane sayısı artarken özellikle de kitapların da sayılarının artması bizim için önemli. Biz bu kütüphanelerin hem nitelik hem de nicelik olarak gelişmesinden yanayız” diye konuştu.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projeye destek veren Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 2440 Bölge Rotary Federasyonu’na Nilüfer Rotary Kulübü’ne ve okul yöneticilerine de katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

“Hayallerinizi gerçekleştirmek için kitap okuyun”

 

2440 Bölge Rotary Federasyonu Başkanı Reha Akın da çocukların kitap okumasının önemine değindi. Akın “Okumak size çok önemli bir imkan sağlıyor. Sizlerin her zaman rüyalarınızın peşinden cesaretle gitmenizi istiyorum. Çünkü rüyalar ve hayaller ancak onları gerçekleştirebilecek cesaretiniz varsa gerçekleşiyor. Hayallerinizi gerçekleştirebilmeniz için mümkün olduğu kadar kitap okuyun” diye kaydetti. Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü de projeye katkı sunun tüm okullara,  destek veren Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Rotary Kulübü’ne teşekkür etti.

 

85 öğrenci ödül aldı

 

54 farklı okuldan, 268 öğretmenin onayıyla ilkokullarda 45, ortaokullarda ise 40 öğrenciye ödülleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selahattin Erdoğmuş, 2440 Bölge Rotary Federasyonu Başkanı Reha Akın, Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı İsmail Doğancı, Prof. Dr. Ayberk Kurt ve Müdürü Şafak Pala tarafından verildi.

 

Yarışmada dereceye giren ilkokul öğrencileri ödül olarak Eskişehir Sazova Parkı, ortaokul öğrencileri de İstanbul’da yer alan Vialand gezisine katılacak. Ayrıca okulların öğrenci mevcutları dikkate alınarak en yüksek katılım oranı ile projeye katılan Işıktepe Rüveyde Dörtçelik İlkokulu, Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Ortaokulu ve Ali Durmaz Ortaokulu’na ve en çok öğrenci ile katılım sağlayan Vahide Aktuğ Ortaokulu’na fotokopi makinesi verilecek.