haber

Bozbey: Cumhuriyet’in ilke ve devrimleri Türkiye’nin birleştirici gücü olmalı

Başkan Bozbey, “Cumhuriyet’in değerlerini tüm halkımızın benimsemesiyle barış, huzur ve güven ortamını oluşturabiliriz” dedi. Bademli Rotary Kulübü ilk toplantısını Crown Plaza Otel’de gerçekleştirdi. Cumhuriyet Kazanımları başlığı altında düzenlenen toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Meclis Üyesi Atakan Çorbacı ve çok sayıda davetli katıldı.


Bademli Rotary Kulübü Başkanı Umut Önel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Başkan Bozbey, Cumhuriyetimizin ilke ve devrimlerinin Türkiye’nin birleştirici gücü olması gerektiğini kaydetti. Mustafa Bozbey, “Bu ülkede insanlarını seven, birlikte barış ve huzur içinde din-dil ayırmaksızın, siyaset ayırmaksızın, bunları seven insanların yaşam mimarı olması lazım. Hiçbir şeyden yüksünmeden hepimiz yaşam mimarı olmak zorundayız. Eğer yaşam mimarı olursak, gittiğimiz yerlerde insanların yaşamlarını değiştirebilecek bir duruma geliriz. İşte o dönüştürdüğümüz insanlar, Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerine sahip çıkarak ilelebet muhafaza edecek duyarlılığa gelirler. İşte o zaman bu ülkeye barış da gelir güven de gelir. Bu ülke insanlarının eğitimle birlikte yaşam standartlarının yükseleceğine ve daha iyi bir yere geleceğine inanıyorum. İş adamı da, camideki imam da, öğretmen de, herkes kendisini yaşam mimarı olarak görmeli ve bu değerlere sahip çıkmalı” dedi. 


Bademli Rotary Kulübü Başkanı Umut Önel de, “Cumhuriyetin kuruluş dönemi ve sonrasındaki kazanımların ne kadar aydınlatıcı olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Umarız bu aydınlık hep devam eder, Cumhuriyet kazanımları hep devam eder” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından iş adamı İlhan Uslu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Bademli Rotary Kulübü üyelerine teşekkür etti.